'Flirten met je huis' brengt nieuwe dynamiek woningmarkt

Publicatietijd: 06/05/2008 20:00

Woonplatform zet huizenmarkt op z'n kop

Utrecht, 6 mei 2008 - Woonplatform Moviq introduceert vandaag 'Flirten met je huis'. Huiseigenaren hebben voor het eerst de mogelijkheid om vrijblijvend de belangstelling en het bod voor hun huis te peilen. Flirten met je huis brengt nieuwe dynamiek op de woningmarkt, geeft meer inzicht in de waarde van woningen en biedt huizenkopers en -verkopers nieuwe mogelijkheden om zich te oriënteren op de woningmarkt.

Je huis te flirt zetten
Een woning 'te flirt' zetten werkt eenvoudig en is discreet. De huiseigenaar registreert zich op Moviq.nl, voert het adres in en geeft aan dat hij de eigenaar is. Dit wordt gecontroleerd en per post ontvangt de eigenaar een activeringscode. Deze code heeft de huiseigenaar nodig om zijn huis te activeren en om een omschrijving en foto's toe te voegen. Het te flirt staande huis wordt toegevoegd aan het woningaanbod op Moviq.nl. Woningzoekenden kunnen hun belangstelling tonen en vrijblijvend een bod uitbrengen. Moviq mailt het bod van een geïnteresseerde door aan de aanbieder. De aanbieder kan daarna zelf beslissen wat hij met het bod wil doen.

'Je kunt bij ons je huis als het ware in de etalage zetten', aldus Epco Vlugt, directeur van Moviq. Flirten met je huis speelt in op de informatiebehoefte van huizenbezitters op de onvoorspelbare huizenmarkt. Huizenbezitters behouden het initiatief en kunnen geheel vrijblijvend de animo voor hun woning peilen. 'Het maakt de markt breder en zorgt voor openingen in bijvoorbeeld het overspannen startersaanbod', aldus Vlugt. Naast deze zakelijke voordelen heeft het flirten ook een spontane en verrassende werking. Flirten met het huis maakt woningbezitters nieuwsgierig en moedigt aan om woondromen te concretiseren.

Over Moviq - www.moviq.nl
Moviq biedt een ontmoetingsplek voor verhuizende consumenten en aanbieders op de woonmarkt. Op het woonplatform kan de consument een nieuw (t)huis zoeken, het eigen huis te flirt zetten en alle relevante informatie vinden en delen die zorgen voor controle en structuur tijdens het verhuisproces. Alle woongerelateerde aanbieders zijn er te vinden: van makelaars en taxateurs, tot stukadoors, schilders, loodgieters, dakdekkers, woonwinkels, hoveniers, glas- en tegelzetters en elektriciens. Moviq is momenteel een 100% dochterneming van de Rabobank. Onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteit, participeert Sanoma Uitgevers voor 50% in Moviq.


Links: Geen informatie