Socialistische Partij Rotterdam

'Mosquito's Alexander mogen er niet komen'

06-05-2008 * De deelgemeente Prins Alexander wil drie mosquito's plaatsen bij de metrostations Capelsebrug, Graskruid en De Binnenhof. Daarmee lapt de deelgemeente een motie van de gemeenteraad aan z'n laars: de raad besloot in maart om geen nieuwe mosquito's toe te staan in afwachting van landelijk onderzoek of het apparaat wettelijk wel mag. De SP wil dat de apparaten in Prins Alexander er niet komen, en zal daar zowel volgende week donderdag in de gemeenteraad als in de deelraad van Alexander voor pleiten.

'Het gemeentebestuur en de deelgemeente moeten luisteren naar de uitspraak van de gemeenteraad,' zegt SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen. 'Als het gemeentebestuur wil, heeft het voldoende mogelijkheden op te treden tegen deze en andere mosquito's die zonder overleg worden geplaatst. De wildgroei van mosquito's in Rotterdam - er zijn er inmiddels zeventig in de regio Rijnmond - moeten we nu echt stoppen.'

De mosquito is een apparaat dat een irritante zoemtoon produceert, bedoeld om hangjongeren te verjagen. Volgens de SP lost het apparaat niets op: het verplaatst het probleem alleen maar, en treft bovendien veel jongeren en kinderen die niets fout doen.