Ingezonden persbericht


PERSBERICH

Rotterdam, 31 maart 2008

Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart organiseert voor haar leden op 6 mei de themabijeenkomst:

"HANDHAVING IN DE BINNENVAART - TOEZICHT, EEN LAST?"

Het doel van deze bijeenkomst is om proactief en constructief de dialoog aan te gaan met relevante partijen in en rond de binnenvaart over de handhaving in deze sector. De afgelopen periode is er op diverse wijzen en via diverse kanalen aandacht voor dit thema geweest.

Vorig jaar is in opdracht van de Inspecteur-Generaal van Verkeer en Waterstaat (IVW) een toezichtlastmeting Vervoer over Water uitgevoerd. Er is in kaart gebracht waar lastenreductie wenselijk is en de kwaliteit van het toezicht verbeterd kan worden, met als doelstelling efficiënte toezicht en daarmee minder last voor het bedrijfsleven. De onderzoeksresultaten van deze meting zullen in een presentatie toegelicht worden.

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) geven presentaties waarin aandacht geschonken zal worden aan verbeterpunten. Aansluitend zullen de leden volop de mogelijkheid krijgen om de dialoog aan te gaan met diverse vertegenwoordigers van verschillende toezichthoudende diensten.

Deze themabijeenkomst begint op 6 mei aanstaande om 10:30 uur en zal plaatsvinden voorafgaande aan de opening om 14:00 uur van de beurs Construction Shipping & Industry in de Evenementenhal te Gorinchem.
Leden van het CBRB kunnen zich aanmelden via de website: www.cbrb.nl of via secretariaat@binnenvaart.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht