Register.nl genomineerd voor twee Gouden Facturen 2008


Beste digitale factuur en beste verwerking van een digitale factuur

AMSTERDAM, 20080506 -- Het Platform Elektronisch Factureren (Platform ELFA) organiseert voor het eerst de verkiezing van de Gouden Facturen 2008. Bedrijven die denken een goede oplossing voor digitaal factureren te hebben kunnen zich aanmelden voor een van de Gouden Facturen 2008. Er wordt een Gouden Factuur uitgereikt voor de beste digitale factuur en een voor de beste verwerking van digitale facturen. Voor meer informatie over de Gouden Facturen 2008 zie http://www.factuurcongres.nl/.

Register.nl heeft de nieuwe Standard Business Language (XBRL) geschikt gemaakt voor digitaal factureren. Hiermee is een doorbraak bereikt in digitaal factureren in Nederland. Na 10 jaar discussiëren over een standaard ligt het voor de hand te kiezen voor XBRL, nu overheden, banken en bedrijven in steeds meer landen kiezen voor XBRL of Standard Business Language. In Nederland worden aangiftes en jaarstukken al in XBRL gemaakt. Veel software is of wordt op dit moment geschikt gemaakt voor XBRL.

Register.nl heeft een nieuwe taxonomie Invoice ontwikkeld. Dat is een soort woordenlijst voor XBRL. De taxonomie is een open standaard, dus iedereen kan er vrij gebruik van maken. Steeds meer software is XBRL-enabled. Daaraan kan de nieuwe taxonomie worden toegevoegd.

Facturen in de nieuwe standaard zullen ook direct kunnen worden verwerkt in de boekhouding, afhankelijk van wanneer de leverancier van uw software klaar is voor de verwerking van digitale facturen.

Register.nl is de enige genomineerde die in beide categoriën is genomineerd. Uit de reacties die Register.nl ontvangt op de nominaties valt op te maken dat er flink op Register.nl wordt gestemd. Veel ondernemers hebben bijzondere waardering voor het feit dat facturen via Register.nl worden verzonden met bericht van aflevering van DigiNotar, zodat men zonodig het juridische bewijs heeft dat de factuur is verzonden.