Ondanks technische pech blijft Nick de Bruijn verbazen
---

TRY-COUNTY, 6 mei 2008 - Autocoureur Nick de Bruijn heeft tijdens zijn derde raceweekend in de Verenigde Staten opnieuw laten zien dat hij ondanks enige pech uit het juiste racehout is gesneden. Een technisch mankement in de training weerhield de 21-jarige Vlaardinger van een goede startpositie. In de race nam een andere coureur De Bruijn mee in een spin, maar de Europees kartkampioen van 2004 liet zich niet gek maken en noteerde rondetijden die nog sneller waren dan de kop van het veld.

Voorafgaand aan het raceweekend op Try-County testte Nick de Bruijn met zijn 400 pk sterke bolide uit het Late Model Championship. De problemen van het vorige raceweekend werden opgelost. Zonder een perfecte kwalificatieafstelling en met slechts twee nieuwe banden draaide de Nederlander snellere rondetijden dan ooit tevoren. In de training die volgde knokte De Bruijn met de winnaar van de vorige race om de snelste tijden. Echter sloeg het noodlot toe. Het vliegwiel brak waardoor een groot gedeelte van de eerste training en de hele tweede training niet gereden kon worden. De kwalificatie, die over twee ronden ging, werd een moeilijke opgave. "We kwamen niet goed in ons ritme en daardoor was een tiende tijd het maximaal haalbare. Dit was na de testdag niet waar op gehoopt hadden natuurlijk", lichtte Nick de Bruijn toe.

In de race moest Nick zich bewijzen. Helaas spinde in de tweede ronde een andere deelnemer die De Bruijn meenam. Na enige pitstops vervolgde de onfortuinlijke coureur zijn race. Veel rijders werden alsnog verschalkt en gaten naar tegenstanders werden dichtgereden met tijden die sneller waren dan de kop van het veld. Met een negende plek mocht Nick de Bruijn zich gezien omstandigheden tevreden stellen.

Nick de Bruijn: "Het zijn korte wedstrijden van maar vijftig ronden, dus om naar voren te komen is heel erg moeilijk. Uiteindelijk kunnen we tevreden terugkijken omdat we nog een aantal coureurs hebben ingehaald en ik gaten dicht kon rijden. We liepen duidelijk hard in en als de race over meer ronden was gehouden, dan hadden we zeker nog kans gehad op een podiumplaats. De snelle rondetijden bleven maar komen, dus we kijken erg uit naar de volgende race!"

Nick de Bruijn wordt ondersteund door: Racing Pool, Formtech, Momo Racewear en Petromark Automotive Chemicals.