Raad van State


Persagenda

dinsdag 6 mei 2008

10.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant heeft verleend aan een inwoner van Oisterwijk voor de opslag en het mengen van ruim 200 m3 tarwezetmeel, aardappelstoomschillen en wei en voor een varkenshouderij aan de Oisterwijksebaan en Spoordijk in Oisterwijk. De vergunning is verleend voor een periode van tien jaar. Een inwoner van Heukelom komt tegen de vergunning in beroep. Hij vindt dat de vergunning ook had moeten zien op een andere varkenshouderij aan de Dijkweg van de inwoner uit Oisterwijk. Verder vindt hij dat er strenge eisen hadden moeten worden gesteld aan de uitstoot van geur en ammoniak uit de stallen. (zaaknummer 200705752/1)

10.00 uur

Zitting over het besluit van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord van de gemeente Rotterdam waarbij aan een inwoonster van Rotterdam te kennen is gegeven dat bestuursdwang zal worden toegepast ten aanzien van de illegale hennepkwekerij in een woning aan de Zeisstraat in Rotterdam. Volgens het besluit moet de inwoonster ook de kosten van de ontmanteling betalen. De inwoonster, die de woning huurt, zegt dat zij de woning heeft onderverhuurd en dat dus niet zij, maar een ander moet opdraaien voor deze kosten. Daarom komt ze in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200707082/1)

11.30 uur

Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort om aan T-Mobile Netherlands een bouwvergunning te verlenen voor een antenne-installatie voor mobiele telecommunicatie aan de gevel van een kantoorpand aan de Stadsring in Amersfoort. Het college heeft de vergunning geweigerd vanwege strijd met het bestemmingsplan en welstandseisen. De rechtbank in Utrecht heeft een eerder beroep van T-Mobile ongegrond verklaard. T-Mobile komt tegen die uitspraak in hoger beroep bij de Raad van State. Het bedrijf vindt dat de weigering in strijd is met het recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht staat in het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens (EVRM). Door de weigering kan hij geen landelijk dekkend netwerk realiseren, aldus het bedrijf. (zaaknummer 200707159/1)

13.30 uur

Zitting over de vrijstelling die het college van burgemeester en wethouders van Deurne heeft verleend aan Sportcentrum AMES voor een pand aan de Energiestraat in Deurne. De vrijstelling ziet op het verbouwen van een tenniscentrum om ook andere sportactiviteiten daar mogelijk te maken. De rechtbank in 's-Hertogenbosch heeft een eerder beroep daartegen van Sportcentrum De Wiemel gegrond verklaard, omdat volgens haar oordeel de vrijstelling niet mocht worden verleend zonder daarbij ook een bouwvergunning te verlenen voor de verbouwing. AMES komt tegen die uitspraak in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200706319/1)

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.