Man aangehouden op verdenking diefstal uit autos

Apeldoorn, 06-05-2008 o De politie van Apeldoorn heeft zaterdagavond 3 mei om 18.30 uur dankzij de meldingen van getuigen een 24-jarige- inwoner van Apeldoorn aangehouden op verdenking van diefstallen uit enkele autos. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het bureau aan de Vosselmanstraat.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding dat een man op de parkeerplaats Brinkpark in diverse autos zat te kijken. Ter plaatse vertelden getuigen dat de man richting de Nieuwstraat was gelopen.

De politie stelde daarom gelijk een onderzoek in. Op de Korte Bijnstraat zagen zij een auto met een ingeslagen ruit. Vervolgens troffen zij op de Griftstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man had bloed aan zijn handen en had een plastic tas bij zich met daarin meerdere autoradios en werd daarom gelijk aangehouden.

Op het bureau ontkende de man in meerdere autos opengebroken te hebben. De politie onderzoekt of de man ook schuldig is aan het openbreken van enkele autos aan de Grifstraat en de Rosariumstraat diezelfde dag.