Gemeente Rotterdam

De 18 holes golfbaan dient als basis voor een vrijetijdspark. De noodzakelijke voorzieningen voor de golfbaan zijn multifunctioneel bruikbaar en worden fiets-, wandel- en skeelerpaden aangelegd. Op de 17 meter hoge terp van het gebied komt een uitkijktoren. Verder zijn er plannen om de voormalige loswal aan de Schie in te richten als passantenhaven. Golfpark Rotterdam is voor iedereen toegankelijk.

Klaar in 2010
Het gaat om een omvangrijk project dat een investering van vele miljoenen kost. Als begin volgend jaar met de aanleg van Golfpark Rotterdam kan worden begonnen, zullen naar verwachting in het najaar van 2010 de eerste golfers de baan op kunnen. Andere recreatieve voorzieningen zijn mogelijk al eerder klaar.

Prijsvraag
Het plan komt voort uit een prijsvraag die Dienst Landelijk Gebied in 2004 heeft uitgeschreven voor de recreatieve invulling van de Noordpunt Oost Abtspolder. Het plan van ProGolf kwam als beste plan uit de bus voor dit 68 hectare grote gebied. Golf Management Group (GMG) heeft ProGolf vorig jaar overgenomen waardoor het project voorzien is van de nodige financiële middelen en kennis. GMG heeft namelijk meerdere andere grote projecten gerealiseerd waarbij golf samengaat met andere vormen van recreatie.

Samenwerkingsovereenkomst
Vertegenwoordigers van de betrokken partijen de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van Golfpark Rotterdam op de DOP-NOAP locatie, het voormalige gronddepot bij Overschie. Behalve de Rotterdamse wethouder Lucas Bolsius, tekenden vertegenwoordigers van de drie andere betrokken Publieke partijen, John Scholte, initiatiefnemer en directeur van ProGolf, namens Golfpark Rotterdam, en Egbert Mulder namens Golf Management Groep. Naar verwachting zijn begin 2009 alle noodzakelijke vergunningen rond en kan het plan daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Bron: Gemeentewerken, 06-05-2008