Gemeente Oldebroek

Burgerjaarverslag 2007 te lezen op de website

Het burgerjaarverslag gaat over de dienstverlening aan de inwoners en over de burgerparticipatie in 2007. Iedereen kan het boekwerkje bekijken op onze website.

Burgemeester Zielhuis schrijft: "Een opvallende ontwikkeling in het afgelopen jaar was de grote aanloop in het Dorpskantoor in Wezep. De bezoekersaantallen stegen zelfs zoveel dat we in Wezep meer producten burgerzaken (zoals paspoorten, rijbewijzen enzovoorts) leverden dan in het gemeentehuis in Oldebroek."

Belangrijk was ook de start van het digitale loket op de website www.oldebroek.nl halverwege het jaar. Hierin staan formulieren waarmee gemeentelijke diensten en producten digitaal aangevraagd kunnen worden. Aan het eind van het jaar was dat al voor 14 diensten mogelijk.

In het burgerjaarverslag leest u ook over alle bijeenkomsten met inwoners die wij in 2007 organiseerden, zoals de dorpsgesprekken. Over heel veel onderwerpen hebben wij met de burgers gesproken, bijvoorbeeld over Oldebroek Centrum, Wezep Centrum, bestemmingsplan Buitengebied, bedrijventerrein Hattemerbroek en de nota Volksgezondheid.

Er staat nog veel meer in het burgerjaarverslag. Bijvoorbeeld dienstverlening aan de balies, de behandeling van meldingen, de ombudsman en klachten, bezwaarschriften en spreekrecht in commissievergaderingen. Bovendien geven vier inwoners hun mening over hun contact met de gemeente.

We geven u enkele cijfers over 2007. Wist u dat:
§de gemeente 3.559 ontvangen brieven heeft geregistreerd?
§burgerzaken 10.589 producten leverde?
§de gemeente per week ongeveer 2.800 telefoontjes kreeg?
§de website 101.000 keer bezocht is?
§2.936 meldingen over onderhoud binnenkwamen; over wegen, groen, riolering, zwerfvuil, huisvuilcontainers, verlichting, accommodaties enzovoorts?
§150 bezwaarschriften over belastingen zijn behandeld en 94 overige bezwaarschriften?

Het burgerjaarverslag 2007 staat op de agenda van de raadscommissie Middelen op 14 mei en de agenda van de raadsvergadering van 20 mei aanstaande. U kunt het burgerjaarverslag, behalve op de website (onder "Snel naar"), inzien in het Dorpskantoor Wezep en in de informatiehoek van het gemeentehuis of aanvragen bij de informatiebalie tel. 0525-638200.

© gemeente Oldebroek - Laatst gewijzigd 06-05-2008