NCRV

Praatjesmakers vanuit Curaçao

nieuwe serie spectaculair van start

Praatjesmakers

Woensdag 7 mei 2008

20.30 uur, Nederland 1

Vanaf woensdag 7 mei brengt de NCRV vijf nieuwe afleveringen van Praatjesmakers op het scherm. De eerste twee staan in het teken van Curaçao, waar eind vorig jaar twee programmaâs in de buitenlucht zijn opgenomen. De overige drie zijn reguliere studio-uitzendingen.

De NCRV krijgt veel reacties van kijkers uit Curaçao die Praatjesmakers via BVN kijken. Vaak in de trant van âHier wonen ook veel Nederlands sprekende praatjesmakers.â

De redactie werd benieuwd hoe de praatjesmakers uit Curaçao aankijken tegen de volwassen wereld én hoe ze tegen Nederland aankijken. Zo belandde Praatjesmakers op Curaçao.

In de eerste uitzending op 7 mei ontmoet Jochem de 8-jarige Leonardo, die tv-kok wil worden en tijdens de opname een staaltje van zân kookkunst laat zien.

In het onderdeel de Praatjesraden quiz spelen premier van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh en Michael Boogerd. Beiden spelen ze voor een goed doel op Curaçao. Emily speelt voor het St. Jozef internaat Santa Roza en Michael voor Stichting Jeugdfonds Nederlandse Antillen.

In de rubriek âhet tafelgesprekâ voert Jochem een gesprek met een kind over zân hobby. In deze aflevering een op het strand opgenomen gesprek met Mitch die alles weet van orkanen.

In de tweede aflevering op 14 mei ontmoet Jochem drie 7-jarige meisjes: Chiara, Jamesah en Bente en praat met ze over de verschillende talen die ze spreken: Papiaments en Engels.

In de Praatjesraden quiz spelen Olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjes en de Antilliaanse tv-beroemdheid Morrison Isenia. Bart speelt voor Dolphin Therapie en Morrison voor Siloam Curaçao.

In âhet tafelgesprekâ een gesprek met Hubert die honderd uit kan vertellen over de plantage.

In de tweede aflevering zien we ook een candid, opgenomen in Willemstad.

Tijdens de opnames op Curaçao speelde de steelband Tree in One. Deze band heeft ook de leadermuziek gespeeld van deze twee bijzondere afleveringen.

Op 2 juli 2008 begint weer een nieuwe reeks van zes Praatjesmakers-afleveringen.