Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Cursus Gemeentepolitiek

Op woensdag 7 mei start LOKAAL een nieuwe cursus Gemeentepolitiek. De cursus gaat over de werking van de politiek binnen de gemeente en de deelgemeente.

Wie beslist over de burgemeester en hoe komen besluiten tot stand? Wat is dualisme en wat doet een politieke partij eigenlijk? En kunnen bewoners hierop ook druk uitoefenen? Op dit soort vragen wordt antwoord gegeven op de basiscursus Gemeentepolitiek. Tijdens de cursus wordt onder andere ingegaan op de werking van gemeente- en deelraad, hoe en door wie beslissingen worden genomen en op welke manier bevoegdheden zijn verdeeld tussen Rijk, provincie en stad. Ook wordt er in vogelvlucht aandacht besteed aan de politiek in Nederland door de jaren heen. Gedurende de cursus zullen er gastsprekers komen vanuit de (deel)gemeentelijke politiek en belangenorganisaties die aan de hand van voorbeelden de cursisten kennis laten maken met hun werk. Uiteindelijk wordt de cursus afgesloten met een door de burgemeester ondertekend certificaat.

GeĂŻnteresseerd?

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die plaatsvinden op woensdag 7,

14, 21, 28 mei en 6 juni van 19.30 tot 22.00 uur aan het Ungerplein 2, flat 10 in Rotterdam. De kosten van deze cursus bedragen 60 euro per persoon. Mensen met een minimuminkomen betalen de helft.

Voor meer informatie www.lokaal.org, info@lokaal.org of bel (010) 443 30 60