Bron:

NEE tegen de schandalige Regelgeving!

Europese demonstratie

Brussel 7 mei 2008

Place Schuman 12h30

Beroep op de europese parlementsleden.

In mei 2008 zal een beleidsvoorstel aan het Europese Parlement worden voorgelegd met betrekking tot het vasthouden en het uitzetten van vreemdelingen.

Sinds 1990 berust de Europese politiek, geldend als leidraad voor de regeringen op een aanhoudende vermindering van garantie voor en fundamentele bescherming van immigranten en asielzoekers Europa verandert in een hermetisch gesloten fort en stelt alles in het werk om toegang tot zijn grondgebied te verhinderen en de zonder-papieren uit te wijzen.

Als dit ontwerpvoorstel wordt goedgekeurd dan zou dat een nieuwe teruggang betekenen. _Voorzien wordt in een hechtenis die tot 18 maanden kan uitlopen wier enig delict is in Europa te willen wonen. Dit betekent een vorm van onmenselijke logica: de generalisatie van een opsluitingspolitiek van vreemdelingen en zou een gebruikelijke wijze van handelen worden ten aanzien van de migranten ._Door het invoeren van een verbod van 5 jaar op een terugkeer in Europa voor alle uitgewezen personen, stigmatiseert dit ontwerp de zonder-papieren en ze als uit te zetten misdadigers te beschouwen.

Het ontwerpvoorstel dat aan het Parlement zal worden voorgelegd is het eerste op dit gebied in een procedure tot gemeenschappelijke besluitvorming met de Raad van ministers. Het Parlement heeft dus eindelijk de mogelijkheid om een eind te maken aan deze regressieve politiek die in tegenspraak is met de menselijke waarden, die de basis zijn van een Europese gedachte, die daardoor zo waardevol is.

De Europese Parlementsleden staan nu voor een historische verantwoordelijkheid : reageren om Europa niet te laten vervallen in de duistere tijd van ongewenste vreemdelingen door de systematisering van kampen en gedwongen verwijdering.

Wij doen een beroep op de Europese Parlementsleden om hun verantwoordelijkheid te nemen en het ontwerp te verwerpen.

http://www.directivedelahonte.org/

http://www.outrageousdirective.org/

http://www.directivadelaverguenza.org/

http://www.direttivadellavergogna.org/


---

Non à la directive de la honte !

Rassemblement européen à Bruxelles 7 mai 2008 - place Schuman

No to the outrageous Directive !

European demonstration in Brussels May 7th 2008 - Schuman square

No à la directiva de la verguenza !

Manifestación europea en Bruselas 7 mai 2008 - plaza Schuman

No alla direttiva della vergogna !

Raggruppando europeo a Bruxelles 7 Maggio 2008 - piazza Schuman

Non à la systématisation des camps

Rassemblement européen contre la directive de la honte

Mercredi 7 mai 2008 à Bruxelles

12h30, place Schuman

Le 20 mai 2008, le projet de directive sur la rétention et l'expulsion des personnes étrangères va être soumis au Parlement Européen.

Ce projet, dans la continuité des politiques européennes sur l'immigration axées uniquement sur les volets sécuritaire et répressif, officialise la disparition des principes fondamentaux des personnes.

S'il était adopté, ce texte permettrait :


- l'enfermement des étrangers pouvant atteindre 18 mois pour le seul fait d'avoir franchi des frontières et de vouloir vivre en Europe ;


- la détention des mineurs, au mépris du respect de l'intérêt supérieur de l'enfant ;


- l'interdiction pour les étrangers expulsés de revenir en Europe pendant 5 ans, ce qui revient à criminaliser et à exclure ces personnes.

Au regard de ces violations des Droits de l'Homme, nous demandons donc aux parlementaires européens de rejeter ce projet de directive.

Il est de notre responsabilité de réagir pour empêcher la systématisation des camps et l'éloignement des personnes jugées indésirables.

Signataires de l'appel à rassemblement : AEDH, Anafé, APDHA, Arci, ASTI Luxembourg, ATMF, Cimade, Cire, Gisti, Ipam, Kerk in Actie, LDH Belgique, Migreurop, ProAsyl.