Persberichten 07/05 ochtend

Regio, 07-05-2008

Lisse Politie zoekt getuigen van mishandeling De politie doet onderzoek naar een mishandeling van een 19 jarige jongen uit Hillegom. Hij werd vrijdag 25 april rond 22.00 uur op de 2e Poellaan door een man tegen het hoofd geslagen en kwam daarbij ten val. Hij heeft daardoor een gebroken ellepijp opgelopen. Beiden kwamen elkaar op de fiets op het fietspad tegen. De Hillegommer reed naast een vriend. Op het moment dat hij ruimte wilde maken voor zijn tegenligger kreeg hij van deze in het voorbijgaan een klap tegen zijn hoofd waardoor hij ten val kwam. De man van tussen de 30 en 40 jaar fietste door. Bij hem achterop zat een meisje van ongeveer 6 tot 8 jaar oud. De politie hoopt meer duidelijkheid over dit incident te krijgen door getuigenverklaringen of van de man zelf. Er kan contact worden opgenomen met de politie in Lisse via 0900-8844.

Noordwijk Aanhoudingen voor diefstal van bouwterrein De politie heeft dinsdagavond 6 mei drie mannen uit Den Haag van 19, 20 en 36 jaar aangehouden voor diefstal van een bouwterrein aan de Kerkstraat. Een getuige meldde rond 22.10 uur dat de drie daar met iets bezig geweest waren wat hij niet vertrouwde en dat ze waren weggereden in een auto. Op de Zwarteweg werd de auto door de politie onderschept. In de kofferbak trof de politie zeven rollen bitumen/dakleer aan die afkomstig bleken te zijn van het bouwterrein. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek nog ingesloten.

Katwijk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft afgelopen nacht het rijbewijs ingenomen van een 30 jarige automobilist uit Voorhout. Agenten zagen rond 01.45 uur dat de man met zijn auto vanaf de Zeeweg de afrit van de Provincialeweg N206 op reed. Ze konden spookrijden nog net voorkomen. De man bleek gedronken te hebben. De uitslag van zijn ademanalyse was 315 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Vanwege zijn gevaarlijk verkeersgedrag in combinatie met het alcoholgebruik werd zijn rijbewijs ingenomen. Verder maakt de politie tegen hem proces-verbaal op.

Oegstgeest Auto over de kop op A44 Een auto is dinsdag 6 mei even voor 17.30 uur over de kop geslagen bij een verkeersongeval op de Rijksweg A44. Een 54 jarige automobilist uit Bergen op Zoom reed over de linkerrijstrook in de richting van Amsterdam. De bestuurder passeerde een automobiliste die op dat moment juist van rijstrook wilde wisselen. De automobiliste, een 41 jarige vrouw uit Onderdijk, schrok vermoedelijk van de auto links van haar en stuurde sterk terug. De auto van de vrouw klapte tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg en schoot terug naar links waar ze tegen de passerende auto botste. Terwijl deze auto ronddraaide sloeg de auto van de vrouw over de kop. Beide bestuurders werden naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw liep ernstig letsel op aan een arm.

Leiden Aanhouding voor doorrijden na aanrijding De politie heeft dinsdagavond een 58 jarige automobilist uit Oegstgeest aangehouden nadat deze rond 19.50 uur op de Genestetstraat tegen een geparkeerde auto was gereden en daarna was weggereden. Een getuige belde de politie met het verhaal en het kenteken van de auto. De politie wist daardoor de man al snel te achterhalen. Hij bleek gedronken te hebben. De uitslag van zijn ademanalyse was 420 ug/l.(limiet 220 ug/l.). De politie maakt proces-verbaal op voor het doorrijden na aanrijding en het onder invloed rijden.

Nieuwkoop Politie zoekt getuigen van mishandeling De politie doet onderzoek naar een mishandeling op de Dorpsstraat in Nieuwkoop. De mishandeling vond plaats in de vroege ochtend van zondag 27 april 2008. Ter hoogte van het bruggetje van de ABN-AMRO bank, in de nabijheid van diverse cafés, werd tussen 04:00 uur en 05:00 uur de bestuurder van een zwarte personenauto, tot stoppen gedwongen door een groep van 5 á 6 personen. Er ontstond een conflict, naar aanleiding waarvan de genoemde bestuurder werd mishandeld en zijn auto werd vernield. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar personen die getuige zijn geweest van dit conflict, of hier wellicht meer over kunnen vertellen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwkoop, via het telefoonnummer 0900-8844.

Bodegraven Laptops gestolen uit bedrijf Woensdag 7 mei is rond 03.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Prins Hendrikstraat. Eerst werd de voordeur van het pand ingegooid en vervolgens werd de gehele ruit en hekwerk met geweld verwijderd. Binnen werd een vitrinekast kapot geslagen waarna er meerdere laptops werden gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Ouderkerk a/d IJssel Verkeerscontrole De politie heeft dinsdag 6 mei op de Burgemeester Neetstraat gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. De controle duurde van 10.45 tot 12.15 uur en leverde veertien overtreders op. Zij kregen een bekeuring evenals een bestuurder die onder het rijden belde en daarbij de telefoon in zijn hand hield.

Schoonhoven Verkeerscontrole De politie heeft dinsdag 6 mei op de G.J. van Heuven Goedhartweg gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Zeven bestuurders droegen de gordel niet en kregen daarvoor een bekeuring. Een automobilist die onder het rijden belde en daarbij zijn telefoon in zijn hand hield, kreeg eveneens een bekeuring.