Politiebond ACP

6 mei 2008

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden

In de vorige CAO (2005-2007) is opgenomen dat alle afspraken over regionale arbeidsvoorwaarden geharmoniseerd worden.

Die harmonisatie betekent: voor iedereen die bij de politie werkt gaan dezelfde arbeidsvoorwaarden gelden. In 2007 is een werkgroep geformeerd waarin de ACP, NPB, VMHP en de werkgever zitten. Een uitvoerige inventarisatieronde leverde een waslijst aan te bespreken onderwerpen op. Er is vervolgens voor gekozen om die lijst met onderwerpen in tweeën te splitsen: onderwerpen die in 2007 geharmoniseerd moesten worden en onderwerpen die in 2008 aan bod zouden komen. Het eerste deel (2007) is nu bijna afgerond. Dit gedeelte heet ook wel de `eerste tranche'.

Op 23 april is in het landelijk overleg de concept-regelgeving over de eerste tranche vastgesteld. De concept-regelgeving wordt binnenkort via een circulaire aangeboden aan de korpsen met het verzoek om vooruitlopend op de formalisering van de regelgeving daaraan vast zoveel mogelijk uitvoering te geven.

De werkgever heeft besloten om landelijk voorlichtingsmateriaal op te stellen. Op die manier worden alle politiemensen ingelicht over de veranderingen. Voor wat betreft de vormgeving en inhoud zal dit voorlichtingsmateriaal vergelijkbaar zijn met de CAO-krant uit 2005. Anders dan toen, zullen er centraal geen documenten aan de individuele personeelsleden worden toegezonden. Het voorlichtingsmateriaal zal digitaal ter beschikking worden gesteld aan de korpsen zodat zij dit naar keuze op hun intranet kunnen plaatsen en/of zelf (laten) afdrukken en toezenden aan de eigen medewerkers.

Naar verwachting is het voorlichtingsmateriaal eind mei in jouw korps beschikbaar. De circulaire met bijlagen vind je ook op de site van het Informatiecentrum Politie (www.cao-politie.nl). In Politiebericht besteedt de ACP later deze maand aandacht aan dit `HAP-proces'.
---

Geef je stem...
Waardering: 3.4 uit 5. 12 stem(men).
Klik op een ster om je waardering vast te leggen.