KNHS


Nieuw vierspan voor Edwin van der Graaf
7 mei 2008

HONSELERSDIJK (KNHS) Vierspanrijder Edwin van der Graaf (Honselersdijk) gaat een nieuwe uitdaging aan in zijn mensportcarrière. Komend weekend neemt hij met een geheel nieuw span zwarte KWPN-ers deel aan de internationale
wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Zelhem.

A-kaderlid Van der Graaf maakt deze opmerkelijke switch omdat zijn vossen momenteel kampen met blessures. Om toch een gooi te doen naar een teamplaats op het Wereldkampioenschap, dat van 3 tot en met 7 september plaatsvindt in het Gelderse Beesd, besloot Van der Graaf het over een andere boeg te gooien: Mijn span vospaarden is in de basis erg goed, ik heb er de afgelopen jaren fijn mee kunnen presteren. Ik heb aan het begin van het seizoen een tweetal extra paarden tot mijn beschikking gekregen voor de dressuur. Maar evenals mijn basispaarden kregen ook deze twee te maken met blessures. Mijn paarden zijn momenteel niet betrouwbaar qua gezondheid en dat is geen goede basis om op te bouwen richting het WK.
De 39-jarige Van der Graaf klopte aan bij collega-vierspanrijder Harry de Ruyter (Kessel) die de afgelopen twee jaar een compleet vierspan had klaargestoomd voor de wedstrijdsport. De Ruyter is een vakman die de paarden uitstekend heeft afgericht en ze zijn door hem een aantal keer met succes op een samengestelde menwedstrijd uitgebracht. De paarden spreken me aan, ze zijn nog jong, maar toch ervaren. Er zit veel potentie in. Ik heb ze een aantal keer gereden en ik ga in Zelhem de uitdaging aan om ze goed uit te proberen. Na Zelhem beslis ik samen met mijn sponsors of we de paarden definitief aanschaffen, aldus Edwin van der Graaf.
B-kaderlid Harry de Ruyter maakt met zijn vierspan schimmels kans op een van de negen Nederlandse startplaatsen voor het Wereldkampioenschap.

De nieuwe paarden van Edwin van der Graaf zijn: Renier, ruin, KWPN, 1998, v. Handro
Stereo, ruin, KWPN, 1999, v. Heineke
Ulrig, ruin, KWPN, 2001, v. Ahoy
Umberto, ruin, KWPN, 2001, v. Droomwals
Urian, ruin, KWPN, 2001, v. Droomwals