Persberichten Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht, 07-05-2008

Kop-staartbotsing

ZEIST Dinsdagmiddag 6 mei heeft er een botsing plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Het ongeluk vond plaats omstreeks 16.10 uur op de Utrechtseweg, ongeveer 50 meter voor de kruising met de Sanatoriumlaan. Een 49-jarige vrouw uit Zeist reed met haar personenauto tegen de achterzijde van de bestelbus van een 27-jarige Zeistenaar. Hierbij liep vrouw letsel op aan haar hoofd en arm. Zij kon ter plaatse behandeld worden door ambulancepersoneel.

Vandalisme

BILTHOVEN Bij een sportvereniging aan de Kees Boekelaan is voor een groot bedrag schade aangericht. De schade is op dinsdag 6 mei ontdekt en vermoedelijk toegebracht tussen vrijdag 2 mei en dinsdag 6 mei. Er zijn doelen, cornervlaggen en hockeyvelden beschadigd. Verder zijn er doelnetten en dieselolie van de club weggenomen. De verdachten zijn op het terrein gekomen door het hekwerk bij de ingang uit de grond te trekken.

De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien tussen vrijdag 2 en dinsdag 6 mei in de buurt van de Kees Boekelaan? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900- 8844. U kunt ook anoniem tips geven via 0800-7000.

Aangetroffen 80-ponder

ZEIST Dinsdagmiddag 6 mei, rond 15.10 uur, is bij graafwerkzaamheden een bom aangetroffen op een bouwplaats bij de Noordweg. Het bleek te gaan om een 80-ponder die vermoedelijk daar in de Tweede Wereldoorlog terecht is gekomen. Omstreeks 18.15 uur is deze door de EOD tot ontploffing gebracht.

Bedreiging met wapen

BUNNIK De politie heeft dinsdagavond 6 mei een Duitse vrachtwagenchauffeur aangehouden omdat hij een man had bedreigd met een vuurwapen. Dit gebeurde achter een tankstation aan de Rijksweg A12. Hier werd de chauffeur boos omdat het slachtoffer aan het voetballen was. Naar zijn mening maakte de voetballer te veel lawaai. Het slachtoffer belde vervolgens de politie en gaf een signalement van de vrachtwagen. Op de Rijksweg A12 ter hoogte van Bunnik werd de 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Essen aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het vuurwapen werd in de cabine aangetroffen en is door de politie in beslag genomen.