Persberichten Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht, 07-05-2008

Hond opzettelijk verdronken

COTHEN In het water van het Amsterdam-Rijnkanaal werd op maandagmiddag 5 mei het stoffelijk overschot van een hond aangetroffen. Hij was kennelijk opzettelijk om het leven gebracht.

Op maandag rond 16.15 uur zag een agent van het Korps Landelijke Politiediensten vanaf de weg van de Kanaaldijk Noord iets in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal drijven. Bij nadere inspectie zag hij een staart van een hond. Een duikteam van de brandweer haalde de hond op het droge. Het bleek een Mechelse Herder te zijn. Aan de halsband van de hond waren zware metalen voorwerpen bevestigd. De hond was dus kennelijk moedwillig verdronken.

De hond werd door een agent en een medewerker van de dierenambulance onderzocht op een chip of tatoeage. Beiden werden niet aangetroffen.

Het dier is waarschijnlijk eind april in het kanaal gedumpt. Het is een reu van vermoedelijk ouder dan tien jaar en hij had een lichtbruine vacht. Hij had een blauwe nylon halsband van ongeveer 1,5 cm breedte met daarin met rode en groene draad een motief geweven. De hond werd aangetroffen op de grens van de gemeente Wijk bij Duurstede (Kanaaldijk Noord) en Houten (t Goy, Goyerdijk).

De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond. Kent u iemand die tot voor kort een Mechelse Herder (reu) in zijn bezit had en nu niet meer, geef dit dan door aan de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wielrenster gewond

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Bij een ongeval raakte op dinsdag 6 mei een wielrenster gewond.

Rond 19.25 uur fietste een groepje van ongeveer tien wielrenners over de Sterkenburgerlaan. Eén van de wielrensters (verdere gegevens onbekend) raakte licht één van haar fietsgenoten. Daardoor verloor zij de macht over het stuur en kwam hardhandig ten val. De vrouw is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Relatieverbranding

VEENENDAAL De melding van een woningbrand bleek op dinsdagochtend 6 mei een wat aparte aanleiding te hebben.

Rond 09.25 uur kregen de brandweer en politie de melding van veel rookontwikkeling in een appartement aan het Schrijverspark. Ter plaatse bleek het niet in het appartement, maar op het balkon te zijn. Agenten spraken met de 32-jarige bewoner. Hij had een pot op het balkon staan en verbrandde daarin fotos van zijn ex-vrouw, met een behoorlijke rookontwikkeling tot gevolg. Hij wilde de brandweer niet binnen laten, maar koos wel eieren voor zijn geld: hij bluste het brandje zelf. De agenten hebben de bewoner vermanend toegesproken en hem duidelijk gemaakt dit nooit meer te doen. De woningstichting is op de hoogte gesteld. Zij gaan de bewoner aanschrijven en bekijken of er schade is ontstaan.

Hond ontweken

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Bij het ontwijken van een hond raakte op dinsdag 6 mei een fietsster gewond.

Rond 17.20 uur fietste een 55-jarige vrouw uit Zeist over het Burgemeesterpark. Plotseling rende een hond de rijbaan over. Daardoor kwam de Zeistse ten val en liep een hoofdwond op. Zij is per ambulance naar het Diaconessenhuis in Zeist gebracht. Met de eigenaar van de hond is geregeld dat de schade via de WA-verzekering wordt geregeld.

Oproep getuigen en slachtoffers

VEENENDAAL - Op vrijdag 2 mei vond een gewelddadige poging tot diefstal van een fiets plaats. Toen de verdachte gegrepen werd door de eigenaar van de fiets, werd hij kort daarna agressief en mishandelde toen de eigenaar van de fiets, een medewerker uit een sportzaak en later nog twee (en mogelijk meer) argeloze voorbijgangers. De politie onderzoekt de zaak.

De poging tot diefstal van de fiets vond plaats omstreeks 15.30 uur aan het Verlaat te Veenendaal ter hoogte van een sportzaak. De verdachte werd door de eigenaar van de fiets gepakt en deze nam hem mee de sportzaak in om hem aan de politie over te kunnen dragen. Na korte tijd werd de verdachte agressief en mishandelde hij de eigenaar van de fiets en een medewerker van de sportzaak. Op dat moment waren er ongeveer vijf klanten in de winkel aanwezig.

Nadat de verdachte de winkel was uitgelopen, mishandelde hij op straat nog twee (en mogelijk meer) argeloze voorbijgangers. Toen de man er vandoor ging, verloor hij zijn schoen en jas met daarin zijn identiteitsbewijs. Hierop kon de politie de verdachte, een 32-jarige man uit Veenendaal, traceren en aanhouden.

Om deze zaak goed te kunnen afronden, komt de politie graag in contact met getuige(n) die mogelijk iets hebben gezien van dit incident. Ook voorbijgangers die mogelijk slachtoffer zijn geworden, worden verzocht zich te melden. U kunt bellen met de politie van het district Heuvelrug via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.