Politie Groningen

Woensdag 7 mei 2008

Provincie Groningen, 07-05-2008

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging

De politie heeft dinsdagavond op de Waterloolaan een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De politie reageerde op een melding dat een jongen bedreigd was en dat ook met een pistool met losse flodders zou zijn geschoten. Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Groningen, had met de verdachte onenigheid over geld gekregen. Hierop kreeg de 17-jarige twee klappen op zijn hoofd. Hij wist de andere knaap vervolgens weg te duwen. Hierop pakte de verdachte een alarmpistool uit zijn broekspand, waarna hij twee keer met het wapen schoot. De 16-jarige werd kort na het incident aangehouden. Ook werd het alarmpistool (klein model) aangetroffen. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: automobilist zonder rijbewijs met kapotte achterruit

De politie heeft dinsdagmiddag een 34-jarige man uit Almere aangehouden. De man trok de aandacht doordat de achterruit van zijn auto kapot was. Hij werd op de Pleiadenlaan in Groningen aan de kant gezet. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs of ander legitimatiebewijs. In eerste instantie gaf de man een valse naam op. Voor deze drie overtredingen is hij bekeurd.

Haren: fietser gewond na val

Een 86-jarige man uit Haren is dinsdagmiddag gewond geraakt. De man was op het terrein van het kerkhof aan de Rijksstraatweg in zijn woonplaats gevallen. Hij is met pijn aan zijn heup overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: roodlichtcontrole

De politie heeft dinsdagochtend op de kruising Nieuwe Ebbingestraat, Spilsluizen, Turfsingel en Ebbingebrug een roodlichtcontrole gehouden. Twaalf fietsers reden door het rode licht. Daarnaast werd er drie keer bekeurd voor het niet handsfree bellen en een keer voor het negeren van de geslotenverklaring. De controle duurde van 8.00 tot 10.00 uur.

Adorp: geen chauffeursdiploma en tachograafschijf

Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Assen is dinsdagochtend beboet. De man reed over de N361 bij Adorp. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een chauffeursdiploma. Bovendien maakte hij geen gebruik van de tachograafschijf en was de schijf ook niet gekeurd.

Delfzijl: te brede combinatie in problemen bij kruising

Agenten zagen dinsdagmiddag een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Zaanstad rijden. De man vervoerde met zijn combinatie een heikraan. Hij viel op doordat hij bij de kruising N33/N360 bij Delfzijl aan de verkeerde kant van de middengeleiding stond. Door de heikraan bereikte de combinatie een breedte van 3.50 m. Op de Provincialeweg N360 is het vanaf een breedte van 3.35 meter verplicht om onder begeleiding te rijden. De combinatie is door de politie aan de kant gezet. De chauffeur kon zijn weg weer vervolgen, toen er begeleiding was gearriveerd. De man heeft voor de overtreding een bekeuring gekregen.

Stadskanaal: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagmiddag op het Gedempte Vleddermond, de Semsstraat en de Handelsstraat in Stadskanaal het verkeer gecontroleerd. Vier automobilisten redden te hard. De hoogst geconstateerde snelheid was 67 km/uur, terwijl 50 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Daarnaast zijn er vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet handsfree bellen en één voor het rijden met een aanhanger zonder vereist rijbewijs.

Warffum: stro auto te hoog beladen en niet afgedekt

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwolle is dinsdagmiddag bekeurd. De man reed over de N363 bij Warffum en vervoerde stro. Na meting bleek de combinatie te hoog beladen te zijn. Daarvoor is de man bekeurd. Bovendien kreeg hij een waarschuwing voor het niet afdekken van de lading. De man kon zijn weg vervolgen, nadat een deel van de lading was afgeladen.

Wildervank: fietser gewond na botsing

Een 66-jarige fietser uit Veendam is dinsdagmiddag gewond geraakt. De man fietste met een 7-jarig meisje over het fietspad van de C.W. Lubbersstraat. Op een gegeven moment raakten de sturen elkaar en kwamen beiden ten val. De man liep een gebroken rib en een hoofdwond op. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje kwam er met wat schaafwonden vanaf. Zij heeft van de politie een troostbeertje gekregen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op drie locaties in de provincie Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1465, aantal overtredingen: 91, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 910, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.