Nefarma wijst lidbedrijf terecht

07/05/2008 10:20

Nefarma

Nefarma heeft met zorg kennisgenomen van de uitzending van RADAR van maandag jl.

Waren andere getoonde voorbeelden zeer gedateerd en stammend van voor 2000, dat gold niet voor het in de videobeelden getoonde gedrag van de betrokken artsenbezoeker, waarin zij een patiënt onnodig ongerust maakt en bovendien een specifiek middel van het betrokken bedrijf aanprijst. Dit is in alle opzichten strijdig met de regels!

Nefarma keurt dit gedrag in de scherpste bewoordingen af. Dit kan niet en mag niet, zoals Nefarma directeur Dutrée in het programma al zei. Nefarma vindt dan ook vervolging door de CGR (Commissie Geneesmiddelreclame) en Inspectie op zijn plaats. Nefarma beraadt zich op de te nemen vervolgstappen richting het betrokken lidbedrijf.

Dergelijk gedrag schaadt de gehele branche waarin 16.000 mensen werk vinden. Nefarma staat voor goed maatschappelijk gedrag van haar leden en zal dat blijven doen. Misstanden moeten worden aangepakt, dus Nefarma roept een ieder op deze te melden bij de CGR of IGZ. Nefarma is ervan overtuigd dat het overgrote deel van de lidbedrijven zich wel aan de regels houdt!





http://www.nefarma.nl