Persberichten Stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 07-05-2008

Steekpartij

UTRECHT- In de nacht van dinsdag 6 mei op woensdag 7 mei vond er op de Voorstraat een steekpartij plaats.

Omstreeks 04.00 uur is een 19-jarige man uit IJsselstein gewond geraakt. Hij liep hierbij een steekwond op aan zijn been en bloedde behoorlijk. Hierop is hij per ambulance overgebracht naar het UMC. Voor sporenonderzoek is door de tactische recherche en de Forensische Opsporing vanaf de hoek van Predikherenstraat tot aan de Kleine Slachtstraat de en de Voorstraat afgezet. Het onderzoek naar de toedracht van de steekpartij is in volle gang.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Dinsdagmiddag heeft de politie aan de Koningsweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.15 uur en 17.00 uur passeerden 1027 automobilisten de snelheidscontrole. Hiervan reden 303 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Te veel op

UTRECHT- Aan het Cremerplein heeft de politie op dinsdagmiddag een man aangehouden die te veel gedronken had.

Na binnen gekomen informatie gingen agenten omstreeks 14.55 uur ter plaatse. De 56-jarige man uit Utrecht werd in zijn auto aangetroffen toen een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 590 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldiefstal

UTRECHT- Op dinsdagavond is in een winkel aan de Vondellaan een winkeldief aangehouden. Oplettend personeel zag dat de 46-jarige man uit Utrecht, in zijn scootmobiel, omstreeks 19.00 uur goederen uit de winkel nam. Zonder te betalen passeerde hij vervolgens de kassa, waarop hij werd aangehouden door winkelpersoneel. Toen de man er in zijn scootmobiel vandoor wilde gaan haalde een medewerker van de winkel het contactslot om, waarop de man hem een klap gaf. De man is aan de politie overgedragen en ingesloten voor verhoor.

Graffiti

UTRECHT- De politie heeft dinsdagnacht een man aangehouden omdat hij op verschillende plaatsen aan het Janskerkhof graffiti tags had geplaatst.

Omstreeks 03.50 uur werden mogelijk twee mannen, van 22-jaar uit Driebergen-Rijsenburg en Utrecht, door een portier van een horecagelegenheid aan het Janskerkhof aangehouden. Mogelijk heeft het tweetal ook nog graffititags op andere plaatsen geplaatst en is er nog een derde persoon betrokken. De politie verzoekt benadeelden aangifte te doen en heeft de zaak in onderzoek. Het tweetal is voor verhoor ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.