Ingezonden persbericht


Service Processor Management-technologie van Avocent ondersteunt nieuw IBM iDataPlex-systeem

Avocent werkt samen met IBM aan kostenreducties voor servergebruik door Web 2.0-bedrijven

Nieuw Vennep, 7 mei 2008 - De Service Processor Management-technologie van Avocent Corporation (Nasdaq: AVCT) is opgenomen in het nieuwe iDataPlex-systeem van IBM. iDataPlex helpt Web 2.0-bedrijven bij een kosteneffectiever en efficiënter beheer van hun servers. Deze bedrijven hebben te maken met grote uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid in hun datacenters, van waaruit het internet wordt ondersteund. Het nieuwe systeem ondersteunt de Avocent MergePoint® 5300 Service Processor Manager.

De Avocent MergePoint 5300 is ontworpen om IT-beheerders te helpen bij het stroomlijnen en consolideren van server- en voedingbeheer. Dat levert direct kostenbesparingen op. De oplossing maakt gebruik van ingebouwde processors zoals die vandaag de dag in veel servers te vinden zijn. IBM iDataPlex is een op maat te maken interoperabel en scherp geprijsd racksysteem. Het systeem ondersteunt bekende beheerstandaarden en maakt gebruik van open source-software. Daardoor zijn de kosten laag. Verder kent het ontwerp innovaties op het gebied van koeling en efficiency.

"Wij zijn blij om onze samenwerking met IBM voort te zetten door Avocent-technologie beschikbaar te stellen voor deze nieuwe oplossing. Onze MergePoint-oplossing is een bewezen technologie die klanten helpt bij het terugdringen van kosten en die inspeelt op de uitdagingen van serverbeheer in grote en complexe datacenters", zegt Nils 't Hart, Country Manager Nederland van Avocent. "Wij zijn sterk gericht op het uitbreiden van remote access-oplossingen voor onze datacenterklanten. Dit nieuwe project onderstreept ons commitment om nieuwe manieren

te zoeken, die de complexiteit van infrastructuren terugdringen."

Avocent MergePoint 5300

De Avocent MergePoint 5300 ondersteunt verschillende beheerstandaarden en biedt een gemeenschappelijke methodiek voor serverbeheer op hardwareniveau. Deze standaarden zijn onder meer de volgende.
* Intelligent Platform Management Interface (IPMI). Deze biedt een gestandaardiseerde 'inside the server'-methode voor taken als real-time hardwaremonitoring en controle op de voeding.
* Systems Management Architecture for Server Hardware / Command Line Protocol (SMASH/CLP). Dit voorziet in een standaard command line interface.
* Web Services for Management (WS-MAN). Dit biedt een gemeenschappelijk systeem waarmee devices op afstand benaderd kunnen worden en informatie kunnen uitwisselen.
* Common Information Model-object-manager. Deze maakt gebruik van een informatiemodel met gestandaardiseerde beheerinformatie voor het abstraheren, organiseren en delen van informatie over een beheerde device.

SMASH, WS-Management en CIM zijn ontwikkeld door de Distributed Management Task Force, Inc. Avocent is op leadership-niveau lid en actief deelnemer van deze organisatie. Het bedrijf is tevens leverancier van IPMI-server-firmware.

De Avocent MergePoint 5300 ontdekt automatisch ingebedde serviceprocessors en configureert deze op basis van vastgestelde beheerpolicy's. Dit zorgt voor eenvoudiger toegang tot en gebruik van beschikbare serviceprocessorcapaciteit. Ook voorziet de oplossing in proactieve monitoring van servers op terreinen als temperatuurmeting, snelheid van de ventilator, stroomverbruik (indien ondersteund door de leverancier) en real-time voltagemeting. Dankzij de SMASH-interface profiteren beheerders van de voordelen van een consistente CLI, ongeacht de serverleverancier. Het gebruik van SMASH helpt bij het terugdringen van kosten voor training, ondersteuning en beheerscripten, aangezien de CLI niet verandert.

"Een recent onderzoek van Avocent laat zien dat 90 procent van de respondenten servers gebruiken met serviceprocessors. De Avocent MergePoint 5300 helpt systeembeheerders in te spelen op de uitdagingen van het beheren van duizenden serviceprocessors in complexe omgevingen. De oplossing doet dat door de beheertoegang naar een vast punt in het rack te consolideren", aldus Perry.

De Avocent MergePoint 5300 Service Processor Manager is later dit kwartaal beschikbaar.

Avocent was de eerste aanbieder van leveranciersonafhankelijke Service Processor Management-technologie. Het bedrijf nam in 2004

IPMI op in serverplatforms. Tegenwoordig wordt wereldwijd elke 15 seconden een Avocent IPMI-server geleverd. Avocent breidde het serviceprocessorbeheer in 2005 uit met de introductie van de MergePoint. Daarmee is zowel IPMI als merkgebonden technologie te beheren.

Ook biedt MergePoint een SMASH-gatewaymogelijkheid. In combinatie met de DSView® 3 Management Software van Avocent consolideert MergePoint servertoegang en controle in één veilig out-of-band platform. Dat platform biedt vereenvoudigd beheer van verspreide IT-middelen in datacenters en vestigingen.

"iDataPlex zorgt voor innovatie op het gebied van Web 2.0-computing. Het helpt klanten bij schaalbaarheid en vereenvoudigt snelgroeiende datacenters. Avocent completeert dit doordat zijn MergePoint-oplossing meer eenvoud in het datacenter brengt", zegt Jim Gargan, Vice-President Modular Systems van de IBM Systems and Technology Group. "IBM kijkt naar technologische koplopers, zoals Avocent, om een ecosysteem van kant-en-klare technologieën te bouwen voor iDataPlex, dat waarde aan klanten biedt."

Over Avocent Corporation
Avocent levert oplossingen voor het beheer van ICT-taken en -infrastructuur aan ondernemingen overal ter wereld. Deze oplossingen stellen klanten in staat om hun kosten te reduceren en het beheer van complexe ICT-omgevingen te vereenvoudigen via geïntegreerde, gecentraliseerde in-band- en out-of-band-hardware en -software.

De softwaredivisie van Avocent, LANDesk, is daarnaast een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van systeem-, beveiligings- en procesbeheer. Raadpleeg voor meer informatie de website www.avocent.com.