Senternovem


06-05-2008 | Minister Van der Hoeven lanceert innovatieprogramma Life Sciences & Gezondheid

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft op 9 april het innovatieprogramma Life Sciences & Gezondheid (LSG) gelanceerd. Dat deed ze samen met vertegenwoordigers uit de sector. Het evenement vond plaats in het recent geopende Corpus in Leiden.

Er waren ruim 300 personen aanwezig. De ambitie van de sector is om de omzet en het aantal hooginnovatieve LSG-bedrijven in deze sector in tien jaar tijd te verdubbelen. De minister benadrukte in haar toespraak het belang van commercialisatie van kennis in deze sector, wat zowel de economie als de maatschappij ten goede komt.

Het innovatieprogramma LSG draagt bij aan effectievere en efficiëntere producten en behandelingen voor de patiënt en schept een goed klimaat voor valorisatie, (internationale) samenwerking en kennisuitwisseling. Het wil Nederland op de internationale kaart zetten als dé hotspot op het gebied van Life Sciences & Gezondheid.

Meer informatie:
http://www.senternovem.nl/innovatieindialoog/nieuws/minister_van_der_h oeven_publiekprivaat_onderzoek_geeft_internationale_allure.asp

www.lifesciencesgezondheid.nl