Politie Haaglanden

Persberichten 7 mei

Haaglanden, 07-05-2008

Van de duikplank voor halve fles jenever
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar besloot dinsdagavond 6 mei in ruil voor een halve fles jenever van de duikplank te springen in een zwembad aan de Seinpoststraat. De man had het samen met een 27-jarige op een drinken gezet. Omstreeks half tien toen de 36-jarige kennelijk door zijn drankvoorraad heen was stelde de 27-jarige man een weddenschap voor: als de 36-jarige man het zwembad in zou gaan en met kleren en al van de duikplank zou springen, wachtte hem een halve fles jenever. Dat liet de 36-jarige zich geen twee keer zeggen. De man ging het zwembad binnen en sprong van de duikplank. De twee mannen maakten zich vervolgens uit de voeten, maar voor de politie was het een koud kunstje om hen te vinden. Agenten hoefden alleen het waterspoor te volgen dat de mannen achterlieten. De twee werden aangetroffen in een speeltuin, omringt door flessen cola en jenever. De twee zijn aangehouden voor openbare dronkenschap en werden later op de avond met een bekeuring op zak weer vrijgelaten.

Rijden onder invloed
Den Haag Een 49-jarige Hagenaar is woensdagochtend 7 mei omstreeks drie uur aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de man op de hoek van de Regentesselaan en de Laan van Meerdervoort. De 49-jarige blies 775 ugl (220 ugl is toegestaan). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg bovendien een rijverbod van negen uur.

29-jarige man gewond door motorongeval
Den Haag Een 29-jarige man ging dinsdag 6 mei omstreeks 22.00 uur met zijn motor onderuit op de Moerweg. De man lag op de ene zijde van het wegdek en zijn motor een stuk verder op de tegenovergestelde rijstrook. De man is met vermoedelijk beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Op het wegdek was een lang remspoor te zien. De politie onderzoekt de reden van het ongeval.

Hennepteelt in garage
Den Haag Een 27-jarige man is dinsdag 6 mei omstreeks 20.30 uur aangehouden op verdenking van het telen van hennep in een garage aan de Cypergras. In de garage stonden een grote zak met henneptoppen, een weegschaal, dozen en chemische stoffen. Ook trof de politie een doos aan met kleding waarvan het vermoeden bestaat dat de merken in deze kleding vals zijn. De man kreeg diverse processen-verbaal uitgereikt en alle spullen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Hondje meegesleurd door scooter
Den Haag In een winkelcentrum aan de Oude Kustlijn heeft een bestuurder van een scooter een hondje aangereden en is daarna, zonder snelheid te verminderen, doorgereden. De onbekende bestuurder reed met hoge snelheid door het winkelcentrum en schepte de riem van een aangelijnd hondje terwijl de scooter passeerde. Als gevolg hiervan vloog het hondje door de lucht en botste tegen een muur. De eigenaar, een 45-jarige man, bracht het gewonde hondje naar de dierenarts. Daar bleek de hond een gebroken oogkas en achterbeen te hebben. De man heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen van deze brute aanrijding.

Zaken niet in orde
Den Haag Tijdens een verkeerscontrole op disndag 6 mei om 12.10 uur hielden agenten op de Uitenhagestraat een 49-jarige Hagenaar aan nadat bleek dat hij zijn zaakjes niet goed in orde had. De man toonde een Belgisch rijbewijs en een kentekenbewijs waarvan alle delen aan elkaar vastzaten, terwijl er geen gegevens op het tenaamstellingsbewijs waren ingevuld. Ook de kentekenplaten bleken niet in orde. De auto, rijbewijs en kentekenbewijs van de man werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken achter het stuur
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar werd woensdagmorgen 7 mei omstreeks 00.15 aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto rijden en lieten hem op de Stille Veerkade stoppen. De man blies 620 ugl en werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dronken aanrander aangehouden
Den Haag Agenten hielden dinsdagavond 6 mei een 32-jarige Hagenaar aan nadat deze een 15-jarige en een 18-jarige Haagse onzedelijk betast had. De agenten kregen de melding dat op de Delagoastraat een persoon voor overlast zou zorgen. Ter plaatse bleek de man de twee meisjes te hebben betast waarop hij werd aangehouden. De man bleek duidelijk onder invloed van alcohol te zijn en werd overgebracht naar het politiebureau. Beide slachtoffers hebben aangegeven aangifte te komen doen van aanranding door de Hagenaar.

Man ziet fietsendief op zijn fiets
Den Haag In een zoektocht naar zijn gestolen fiets, zag een 27-jarige Hagenaar dinsdagavond 6 mei plotseling een man op zijn fiets rijden. De Hagenaar had zijn fiets omstreeks 18.30 op de Prins Hendrikstraat op slot gezet. Toen hij een uur later bij zijn fiets terugkwam, bleek deze verdwenen. De man is door de wijk gaan lopen om zijn fiets te zoeken en zag op het Prins Hendrikplein twee mannen fietsen, waarvan er eentje op zijn fiets reed. De Hagenaar zette de achtervolging in, maar moest het op de Waldeck Pyrmontkade opgeven. Teruggekomen op het Prins Hendrikplein werd hij aangesproken door een getuige die s middags twee mannen met fietsen had zien slepen bij een woning op de Barentzstraat. Ter plaatse gekomen agenten, hoorden het verhaal van de aangever aan en gingen op de Barentzstraat poolshoogte nemen. Daar troffen zij twee Hagenaars van 34 jaar aan met de bewuste gestolen fiets. De mannen werden aangehouden en krijgen een proces-verbaal. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Jeugdige fietsendieven
Voorburg Een getuige belde dinsdag 6 mei om 2.30 uur de politie toen hij twee jongens zag slepen met een fiets. De fiets zat in eerste instantie nog op slot, maar tegen de tijd dat de agenten op de Van Heurnstraat arriveerden, was het slot al opengeslepen. De agenten hielden beide jongens (12 en 13 uit Voorburg) aan en op het politiebureau werden hun ouders gebeld. Daar deden ze afstand van de fiets en kregen ze een proces-verbaal.

Kop-staart aanrijding op Utrechtsebaan
Voorburg Een kop-staart aanrijding op de Utrechtsebaan leidde dinsdag 6 mei om 08.00 uur tot de nodige vertraging. Drie personenautos botsten op elkaar. Een 42-jarige bestuurder uit Spijkenisse werd met nekklachten vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Fietsster gewond bij aanrijding
Voorburg Een 37-jarige fietsster uit Voorburg raakte dinsdag 6 mei om 11.15 uur gewond bij een aanrijding op de Parkweg. De vrouw fietste tegen een fout geparkeerde bestelauto en kwam hierbij ten val. Zij werd met lichte verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis.

Gordelcontrole
Wassenaar Agenten hielden dinsdag 6 mei tussen 14.30 uur en 16.30 uur een gordelcontrole op de Lange Kerkdam en het Wilhelminaplein. Negentien bestuurders kregen een bon uitgereikt voor het niet dragen van een autogordel.
Fietser en bromfietser tegen elkaar
Rijswijk Een 17-jarige scooterrijder uit Rijswijk haalde dinsdag 6 mei om 16.15 uur nogal onbesuisd een 28-jarige fietser uit Wateringen in op de Sir Winston Churchilllaan. Vlak nadat hij de fietser inhaalde, sloeg hij rechtsaf het Bogaardplein op, waardoor hij de voorkant van de fiets raakte. De fietser viel hierdoor en liep verwondingen aan zijn hoofd en schouder op. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op van het ongeval.

Arbeidsongeval
Wateringen/Westland Een 47-jarige inwoner uit Den Hoorn raakte dinsdag 6 mei om 17.00 uur bij een arbeidsongeval op de Stoelmatter gewond. Hij was bezig met werkzaamheden en kreeg tijdens het ophijsen van een bouwplaat deze per ongeluk tegen zijn hoofd. De man werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht waar de verwondingen bleken mee te vallen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Sms-alert leidt tot terugvinden getolen boot
De Lier/Westland De politie verstuurde dinsdag 6 mei om 17.00 uur een sms-alert nadat een 44-jarige inwoonster uit De Lier aangifte deed van diefstal van haar sloep. De boot lag in het water nabij de Nieuwe Tuinen. Kort na het sms-alert reageerde een deelnemer die de boot zag liggen in het water nabij het gebied Sion, grens Rijswijk en Delft. Zeer gelukkig om de snelle vondst van de sloep nam de 44-jarige haar bezit weer in ontvangst.

Wie is wie?
Pijnacker De politie hield dinsdag 6 mei om 09.20 uur op de Meersingel een 29-jarige snorfietser uit Pijnacker aan. De man reed zonder verzekering en met een geschorst kenteken. De man gaf op verzoek van de agenten zijn naam op, waarna bleek dat hij nog ruim 200 euro aan boetes moest betalen. De snorfietser schrok daar kennelijk zo van dat hij direct opbiechtte dat hij een valse naam had opgegeven. Nadat de man zijn echte naam had opgegeven bleek dat hij helemaal geen brom- of snorfiets mocht besturen. Met de nodige processen-verbaal verliet de man weer het bureau.

Betrapt
Delft Surveillerende agenten zagen dinsdag 6 mei om 22.00 uur twee jongens graffiti spuiten op de Drie Akkerstraat. Ze hielden beide jongens (13 en 14 uit Delft) aan. Op het politiebureau werd in overleg met hun ouders besloten tot een halteverwijzing.

Schietpartij?
Delft Naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners die geschrokken waren van geschreeuw en een luide knal, stelde de politie dinsdag 6 mei om 22.10 uur een onderzoek in rondom de Diepenbrockstraat. De melders waren bang dat het om een schietpartij ging. Agenten troffen echter geen hulzen of andere sporen die wezen op een schietpartij. Navraag bij de ziekenhuizen in de omgeving leerde dat er niemand was binnengebracht met een schotwond. Ook na een buurtonderzoek waarbij de agenten de buurtbewoners bevroegen of zij iets hadden gezien of gehoord, bleek van een schietpartij geen sprake.

Auto raakt fietsster en rijdt door
Delft Een automobilist raakte dinsdag 6 mei om 18.40 uur een 20-jarige fietsster op de Spoorsingel. De bestuurder verleende de fietsster geen voorrang, waardoor hij haar aantikte en de fietsster viel. De ambulance vervoerde haar met pijn aan haar arm naar het ziekenhuis. Het kenteken van de auto is bekend, en de politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder.

Fietsster gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 48-jarige fietsster uit Zoetermeer raakte dinsdag 6 mei om 16.40 uur gewond bij een aanrijding op de Rokkeveenseweg. De vrouw fietste tegen een stilstaande shovel en kwam hierdoor ten val. Zij werd met verwondingen aan haar schouder vervoerd naar een ziekenhuis.

Over het balkon
Zoetermeer Een 40-jarige bewoonster van een flat aan de Dirc van de Doortogelaan had woensdagochtend 7 mei kort na middernacht wel een heel bijzondere manier om van haar grof vuil af te komen bedacht. Agenten zagen enkele stukken hout naar beneden vallen en stelden een onderzoek in. Al snel kwamen zij bij de 40-jarige uit. Zij verklaarde dat de lift kapot was en dat zij daarom maar besloot om het overtollige vuil vanaf de zesde etage naar beneden te gooien. De vrouw kreeg een proces-verbaal.