Senternovem


07-05-2008 | Aftrap pilot LED-verlichting Politie Service Center Rotterdam

Op 6 mei jl. organiseerde het Politie Service Center te Rotterdam een persbijeenkomst 'Aftrap pilot LED-verlichting'. Het doel van deze aftrap is aandacht genereren voor deze stap voorwaarts op het gebied van Rotterdamse CO2-reductie plan. Deze pilot is tot stand gekomen door unieke samenwerking tussen RCI, GGD, Politie Rotterdam-Rijnmond. Via de ondertekening van dit samenwerkingsverband wordt er verder vorm gegeven aan de pilot en wordt het belang benadrukt van CO2 reductie.

Kernboodschap
Politie Rotterdam-Rijnmond draagt door de pilot LED-verlichting op het Politie Service Center (PSC) bij aan CO2-reductie in de Rotterdamse Regio. Deze pilot is tot stand gekomen door unieke samenwerking tussen RCI, GGD, Politie Rotterdam-Rijnmond. Het politiepand aan de Boezembocht is het eerste pand in de regio waar op deze schaal LED-verlichting wordt getest.

De GGD voert een uitgebreid onderzoek uit op het gebied van werkbeleving in een 24 uursomgeving onder 120 medewerkers van het Politie Service Center. Mocht de pilot naar tevredenheid worden afgesloten op het gebied van werkbeleving en energiebesparing zal de politie Rotterdam zich hard maken om andere (nieuwbouw) kantoorpanden ook te voorzien van LED-verlichting.

Openingsactie
Door een druk op de groene knop zal officieel de pilot van start gaan. Op een bord verschijnt de tekst CO2 reductie, Led's do it c. Via de ondertekening wordt verder vorm gegeven aan de pilot en wordt het belang benadrukt van CO2 reductie.

Programma
8.00 uur inloop ontvangst gasten / pers
8.30 uur welkomstwoord Ton Hijmering (dagvoorzitter) 8.35 uur visie Aad Meijboom (Korpschef Prr)
8.45 uur woord aan GGD belevingsrapportage (Marrianne Donker) 8.55 uur woord aan wethouder Harbers namens RCI 9.05 uur aftrap LED-verlichting (druk op de knop, CO2 reductie? LED's do it! ©)
9.10 uur ondertekening Led bord
9.10 uur rondleiding Politie Service Center en/of Presentatie Led technologie LEDNED (wat journalist wenst, eventueel korte interviews)

9.30 uur einde perspresentatie