Gemeente Almelo

Blauwe zone in Kerkelanden en omgeving

7 mei 2008 - Deze week is de Gemeente Almelo met de aanleg van een parkeerschijfzone (blauwe zone) in de Kerkelanden in de straten rondom het nieuwe ROC. In deze blauwe zone geldt een maximale parkeertijd van 2 uur op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en donderdag van 09.00 tot 21.00 uur.

Blauwe zone in Kerkelanden
Blauwe zone in Kerkelanden

Bewoners zijn reeds geïnformeerd op de informatieavond van 21 februari 2008. Tevens hebben zij een informatiebrief van de gemeente ontvangen over de aanvraag van een parkeerontheffing voor de blauwe zone.

De blauwe zone geldt voor de volgende straten:

Aastraat

Alidastraat

Appelstraat

Bellavistastraat

De Kreek

Dijkstraat

Goeman Borgesiuslaan

Kalkovenweg

Parallelweg (gedeeltelijk)

Perenstraat

Thorbeckelaan (gedeeltelijk)

Wierdensestraat (gedeeltelijk)

Wat gaat er gebeuren?

In de blauwe zone mag alleen, voor maximaal 2 uur, geparkeerd worden in parkeervakken en/of parkeerplaatsen die zijn voorzien van een parkeervakindeling en blauwe markering. Omdat in deze buurt niet alle parkeerplaatsen voorzien zijn van deze vakindeling, gaat de gemeente deze parkeerplaatsen hiervan voorzien. Tevens wordt er langs elke parkeerplaats, op de stoeprand, een blauwe streep aangebracht.

Gevolgen voor het verkeer

Voor deze werkzaamheden is het niet nodig dat straten langdurig afgesloten worden. Wel kan het zijn dat een gedeelte van de bovengenoemde straten een korte tijd afgesloten worden voor autoverkeer. Tevens kunnen woningen in de genoemde straten (tijdens de werkzaamheden) met de auto minder goed bereikbaar zijn, waardoor u uw auto tijdelijk ergens anders moet parkeren dan u gewend bent.

Duur van de werkzaamheden

Op maandag 19 mei 2008 zijn, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, de werkzaamheden klaar en is de blauwe zone van kracht.

Informatie

Mocht u vragen hebben over de uitvoering van dit project dan kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk, de heer H. Velten, tel: 0546 - 54 10 89. Bij geen gehoor en voor algemene vragen over dit project kunt u contact opnemen met de heer A. van Hofwegen, telefoon: 0546 - 54 15 79.

Zie ook:

* Overzichtskaart blauwe zone