AutoRai

Kia Motors ontwikkelt met Microsoft volgende generatie in-car infotainment

(5/7/2008)
Microsoft Corporation en Kia Motors zijn een langdurig samenwerkingsverband aangegaan om gezamenlijk de volgende generatie in-car infotainmentsystemen te ontwikkelen. Bill Gates, voorzitter van Microsoft, en Euisun Chung, president van Kia Motors, waren in Seoel aanwezig bij de ondertekening van het contract.

Microsoft en Kia zullen nieuwe en innovatieve oplossingen bieden die zijn gebaseerd op het Microsoft Auto software platform, waardoor de modernste in-car technologie voor Kia-rijders wereldwijd beschikbaar zal komen.

âDeze nieuwe systemen zullen de mogelijkheden van automobilisten in de auto opnieuw definiëren,â zegt Bill Gates. âSinds begin 2006 delen Kia en Microsoft hun visie op de toekomst van de in-car technologie. Nu zijn we dan ook klaar om de volgende generatie in-car infotainmentsystemen te ontwikkelen.â
De heer Chung verklaarde: âHet is de strategie van Kia om wereldwijd toonaangevend te worden op het gebied van het samenvoegen van automotive- en informatietechnologie. De samenwerking met Microsoft vormt de basis om deze doelstelling te realiseren. De geavanceerde mogelijkheden, de flexibiliteit en gunstige prijsstelling zorgen er voor dat het Microsoft Auto software platform voor ons een aantrekkelijke oplossing is.â

Het eerste product, een nieuwe generatie infotainmentsysteem dat voorziet in een spraakgestuurde verbinding tussen mobiele apparaten, zal in 2010 in Noord Amerika worden geïntroduceerd. Vervolgens zal dit systeem ook in Europa en Azië beschikbaar komen en worden uitgebreid met multimedia- en navigatieapparatuur. Deze gemakkelijk te bedienen infotainmentsystemen zullen klanten in de gelegenheid stellen om van muziek in diverse digitale formaten te genieten.

De volgende nieuwe generatie infotainmentsystemen zijn vergelijkbaar met mini-PCâs. Zelfs na de productlancering kunnen functionaliteiten worden uitgebreid of toegevoegd door middel van softwareprogramma updates. Dat is een innovatie in vergelijking met de bestaande in-car multimediatechnologie.

De engineering en marketing teams van Microsoftâs Automotive Business Unit in Redmond, Washington zullen nauw samenwerken met Kia Motors in Seoel om dit doel te bereiken.

Microsoft en Kia maakten tevens bekend dat samen met het âInstitute for Information Technology Advancementâ (IITA) een intentieverklaring is getekend om gezamenlijk een automotive IT innovatie centrum op te richten met het doel innovaties en mogelijkheden van Koreaanse software- en apparatuuraanbieders wereldwijd te bevorderen. Kia gaat de komende vijf jaar 166 miljoen dollar investeren om IT technologieverbeteringen voor de auto te bewerkstelligen en om nieuwe in-car faciliteiten te ontwikkelen.