Politie Gelderland-Midden

Veenendaler aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 7-5-2008 11:08:27

HOEVELAKEN - Een zestienjarige Veenendaler is dinsdagmiddag aangehouden door de politie op verdenking van mishandeling.

De jongen zou op 15 april een vijftienjarig meisje uit Hoevelaken in het gezicht hebben geslagen aan de Koninginneweg. Het meisje stond die avond rond acht uur op het fietspad, toen zij een bekende van haar met de jongen zag fietsen. Omdat de bekende van het meisje niks tegen haar zei, zou de Hoevelaakse een opmerking hebben gemaakt. Hierop zou de Veenendaler op haar af zijn gekomen en haar in het gezicht hebben geslagen. De Hoevelaakse deed aangifte bij de politie. De jongen is na verhoor op vrije voeten gesteld. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.
(08-052689)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker verdacht van bedreiging

Publicatiedatum: 7-5-2008 11:07:00

NIJKERK - De politie heeft woensdag een negentienjarige jongen uit Nijkerk aangehouden op verdenking van bedreiging.

In de nacht van woensdag 30 april zou de jongen een achttienjarige plaatsgenoot bedreigd hebben en hem geld afhandig hebben gemaakt. De achttienjarige Nijkerker fietste die nacht op de Frieswijkstraat toen de negentienjarige jongen hem vroeg om te stoppen. Vervolgens zou hij de jongen bedreigd hebben en geld van hem hebben afgepakt. De Nijkerker is voor nader onderzoek ingesloten.
(08-060041)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens op de vlucht voor politie

Publicatiedatum: 7-5-2008 11:04:37

LUNTEREN - De politie heeft dinsdagavond twee jongens van veertien en vijftien uit Weesp en Opmeer aangehouden. Agenten zagen de twee jongens op een bromfiets rijden bij het station in Lunteren. De veertienjarige jongen die achterop zat droeg geen helm, en stapte bij het zien van de agenten meteen af en ging er vandoor. De bestuurder van de bromfiets ging er ook vandoor en gaf geen gehoor aan het bevel om te stoppen. Aan de Boslaan wisten de agenten de bromfietser alsnog tot stoppen te krijgen. Hij werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. De bromfiets werd in beslag genomen voor technisch onderzoek. De tweede jongen meldde zich even later vrijwillig bij de politie. Omdat ook hij geen identiteitsbewijs kon tonen werd hij aangehouden. Beide jongens werden vervolgens met een bekeuring op zak naar huis gestuurd.
(08-062988)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Geluidsoverlast leidt tot aanhouding

Publicatiedatum: 7-5-2008 11:00:51

WAGENINGEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige Wageninger aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 23-jarige bovenbuurman zou die avond bij hem geklaagd hebben over de harde muziek. Hier werd geen gehoor aan gegeven, maar even later zou de Wageninger met nog twee mannen voor de deur hebben gestaan bij de man. Toen de 23-jarige opendeed zou hij meerdere malen op zijn gezicht geslagen zijn door de Wageninger en tevens bedreigd zijn. Toen de mannen verdwenen waren werd de politie gebeld. De Wageninger kon even later worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (08-063112)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---