Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 07-05-2008

Politie houdt man aan
DWINGELOO Dinsdagavond heeft de politie een 30-jarige inwoner van Havelte aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 24-jarige man uit Oosterwolde te hebben mishandeld. In een woning aan de Brugesakker kneep de man de keel dicht van de nieuwe vriend van zijn ex. Dit gebeurde na een discussie over het zoontje van het ex-stel. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-133918)

Politie houdt twee vrouwen met vuurwapen aan
HOOGEVEEN Dinsdagavond heeft de politie een 18 jarige vrouw uit Almere en een 21-jarige vrouw uit Beilen aangehouden. Getuigen vertelden dat beide dames in de Tamboerlaan op zoek waren geweest naar een 16-jarige Hoogevener waarbij bij een van de dames een vuurwapen gelijkend balletjespistool werd gesignaleerd. Toen de dames in een auto vertrokken werd de politie ingelicht en na onderzoek kon de 18-jarige vrouw in een woning aan het Zuiderkruis aangehouden worden. In de daar geparkeerde auto werd het pistool aangetroffen en inbeslaggenomen. De 21-jarige verdachte werd niet aangetroffen maar meldde zich kort hierna aan het bureau. De politie stelt een onderzoek in. (08-133912)

Politie zoekt schennispleger
ASSEN Een 36-jarige inwoonster van Assen werd dinsdagavond geconfronteerd met een schennispleger. De onbekende man stond zich aan de Markt te bevredigen toen de vrouw hem zag staan. Hierop nam de man de benen. Het gaat om een 30 35-jarige man, tussen de 1.70 en 1.80 lang, bol gezicht, halflang donkerkleurig haar en een donkere huidskleur. De man droeg een blauwe spijkerbroek met een grijs poloshirt met capuchon. (08-133291)

Politie houdt glurende schennispleger aan
MEPPEL Dinsdagavond heeft de politie een 45-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Getuigen zagen dat de man bij een woning aan de Schaepmansingel had staan gluren terwijl hij zichzelf aan het bevredigen was. Hij werd bekeurd. (08-133942)

Man aangehouden terzake mishandeling
ASSEN Dinsdagmiddag heeft de politie op het Koopmansplein een 30-jarige Assenaar aangehouden. De man had kort daarvoor zijn 18-jarige nichtje uit Putten een aantal keren geschopt. De man, Marokkaanse nationaliteit, verklaarde het niet eens te zijn met het levensgedrag van zijn oomzegster. (08-133846)

Politie treft hennepkwekerij aan
EMMEN In een woning aan de Slenerbrink trof een medewerker van de woningstichting dinsdagmorgen een hennepkwekerij op de eerste verdieping. Hierop werd de politie ingeschakeld die 102 plantjes en de bij de kwekerij benodigde apparatuur aantrof. De 47-jarige bewoner deed vrijwillig afstand en deze werden vernietigd. Tevens bleek dat de strook illegaal werd afgenomen waarna Essent de meter verwijderde. (08-133643)

Automobilist ziet bromscooter over het hoofd

ASSEN Een 48-jarige automobilist uit Nieuw Buinen zag dinsdagmorgen een uit tegengestelde richting komende 47-jarige bestuurster van een bromscooter uit Assen over het hoofd. De automobilist wilde op de kruising Amelte/Schieven linksaf slaan en zag daarbij de rechtdoor rijdende bromfietser niet. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met pijn in de rug en enkele schaafwonden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. (08-133575)

Bestuurder Spartamet geschept door automobilist

MEPPEL Een 50-jarige bestuurder van een Spartamet uit Hoogeveen is dinsdagmiddag op de Werkhorst geschept door een 39-jarige automobilist uit Staphorst. De bestuurder van de Spartamet reed op de verkeerde weghelft toen hij plotseling overstak. De automobilist werd verrast en schepte vervolgens de bestuurder van de Spartamet. Deze is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-133894)

Politie bekeurd bromfietsers

ASSEN Dinsdagmorgen heeft de politie aan de Dr. A.F. Philipsweg een 18-jarige jongen uit Groningen en een 14-jarige jongen uit Assen aangehouden en bekeurd voor het rijden zonder helm op een bromfiets. De 14-jarige jongen kreeg een tweede bekeuring voor het opgeven van een valse naam. (08-133660)

Twee keer dezelfde fout

EMMEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige man uit Emmen tot twee keer toe bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Op de Brinkenweg kreeg de automobilist een stopteken. De man bleek geen rijbewijs bij zich te dragen. Na verdere controle bleek de automobilist in zijn geheel niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij ontving een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en mocht niet verder rijden. Kort hierna kwam de politie de man in zijn auto nogmaals tegen op de Hondsrugweg. De Emmenaar ontving voor de tweede keer een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. (08-133962)

Man aangehouden op verdenking van poging tot inbraak

BEILEN Dinsdag is een 43-jarige man uit Hoogeveen aan de Jupiter te Hoogeveen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Eerder die dag kreeg de politie de melding dat er een poging tot inbraak was gedaan aan de Smalbroek te Beilen. Getuigen zagen enkele verdachte personen uit een auto stappen en rondom de woning lopen. De getuigen alarmeerde hierop de politie en sprak vervolgens de bestuurder van de auto aan. Deze claxonneerde waardoor de overige twee mannen instapten en weggereden. De getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd waardoor de politie dezelfde dag de 43-jarige eigenaar uit Hoogeveen heeft kunnen aanhouden. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. (08-133800)

Duur bosje bloemen

ASSEN Dinsdagmiddag is een 39-jarige vrouw uit Assen op heterdaad betrapt toen zij bij een winkel aan de Triade een bosje bloemen had gestolen. De vrouw is gehoord en met een winkelverbod en een dagvaarding naar huis gezonden. (08-133731)

Politie onderzoek inbraken bij bedrijven

EMMEN Dinsdagmorgen is bij een bedrijf aan de Rondweg een zeecontainer opgebroken. Er zijn twee slijptollen en een hogedrukspuit weggenomen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan. (08-133560)

EMMEN Dinsdagmiddag kreeg de politie de melding van een winkeldiefstal aan het Kerkpad. Ter plaatse bleek dat er drie fotocameras uit een vitrinekast waren weggenomen. De totale schade is 777 euro. Niet duidelijk is geworden hoe de cameras uit de afgesloten kast zijn ontvreemd. Het bedrijf heeft aangifte gedaan. (08-133887)

EMMEN Dinsdagmorgen heeft een 38-jarige man uit Hoogersmilde aangifte gedaan van diefstal van vloer- en wandtegels. De tegels stonden opgesteld bij een woning in aanbouw aan Het Waal. Een getuige heeft twee mannen in een witte VW Caddy de tegels zien wegnemen. Het signalement luidt als volgt: Man 1, ongeveer 40 jaar oud, 1.90 meter lang, ongeveer 100 kg met blond tot rossig haar. Hij heeft een normaal postuur en droeg een spijkerbroek met een houthakkersshirt. Man 2 is ook ongeveer 40 jaar oud, 1.80 meter lang, ongeveer 100 kg en heeft kort zwart haar. De man heeft een dikke buik en droeg tevens een spijkerbroek met een houthakkersshirt. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (08-133565)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280