Ad Lagendijk adviseert ambitieuze wetenschappers

07/05/2008 11:51

Amsterdam University Press

Survival Guide for Scientists
Writing - Presentation - Email
door Ad Lagendijk

In dit unieke naslagwerk geeft natuurwetenschapper Ad Lagendijk zijn scherpe adviezen, tips en regels voor een succesvolle wetenschappelijke carrière voor ambitieuze natuurwetenschappers. De Survival Guide for Scientists bevat zeer praktische hoe-adviezen over essentiële onderwerpen als van het schrijven van wetenschappelijke teksten, het presenteren van onderzoek en het schrijven van efficiënte emails. De structuur van de gids is uniek: elke sectie is georganiseerd als een verzameling van logisch genummerd korte regels. Elke onderdeel kan ook apart gelezen worden. De auteur staat bekend om zijn uitgesproken meningen en heeft ook niet geschuwd om een aantal nuttige aanwijzingen te geven die politiek incorrect zijn.

De blog
De Survival Guide wordt ondersteund door een blog, www.sciencesurvivalblog.com, waarin Ad Lagendijk samen met anderen schrijft over artikelen schrijven, publiceren, presenteren en andere vaardigheden die noodzakelijk zijn voor wetenschappers om hun werk succesvol te kunnen doen.

Ad Lagendijk is groepsleider op het FOM-Instituut Amolf in Amsterdam, universiteitshoogleraar aan de UvA en hoogleraar natuurkunde aan de Universiteit Twente.

Uitgegeven door Amsterdam University Press , ISBN 978 90 8964 512 4 , Publicatiedatum Mei 2008 , prijs Euro 19,90 , 260 pagina's





http://www.sciencesurvivalblog.com