Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 07-05-2008

Overval

AMERSFOORT Door meerdere verdachten werd op dinsdagmiddag 6 mei een overval op een woning gepleegd.

Rond 17.10 uur werd aangebeld bij een appartement aan het Florestanhof. Een 20-jarige bewoner deed de voordeur open en zag meerdere mannen voor de deur staan. De deur werd opengeduwd en de bewoner werd mishandeld. De woning werd doorzocht en er werd onder andere een laptop gestolen. Vervolgens gingen de verdachten er te voet vandoor, de wijk Schuilenburg in.

De politie werd gewaarschuwd en ging met meerdere eenheden ter plaatse. Aan de hand van het signalement werd in de omgeving naar de verdachten gezocht. Zij werden niet meer aangetroffen.

De verdachten waren tussen de 16 en 20 jaar oud, hadden gezichtsbedekkende kleding, wat moet zijn opgevallen gezien het mooie weer. Aan getuigen die de verdachten op of in de omgeving van het Florestanhof hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Inbrekersgereedschap

AMERSFOORT In de vroege ochtend van woensdag 7 mei werden drie verdachten aangehouden.

Rond 04.15 uur controleerden agenten op de Columbusweg een auto met drie inzittenden. In de auto zagen agenten inbrekersgereedschap liggen. Daarop werden de drie inzittenden, twee mannen van 21 jaar uit De Bilt en Utrecht en een man van 35 jaar uit Zeist, aangehouden en het gereedschap werd in beslag genomen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Autosnelkraak

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 mei werd de tas van een vrouw uit haar auto gestolen, terwijl zij nog in de auto zat.

Rond 03.15 uur was een 38-jarige vrouw uit Amersfoort haar auto op de Wiekslag aan het inparkeren. Plotseling hoorde zij een harde knal en zag dat het raam van haar rechter voorportier werd ingeslagen. Vervolgens werd haar handtas van de voorstoel gegrist, waarna de verdachte met de tas wegrende. Het slachtoffer zette te voet de achtervolging in. Zij zag dat de verdachte aan het einde van de Wiekslag in een lichtgroene auto stapte en dat de auto over de Lageweg wegreed in de richting van het centrum. Daarbij botste de auto van de verdachte bijna tegen een rode auto.

De verdachte was een man, 20 - 30 jaar, ± 1.70 meter, tenger postuur. Hij droeg donkere bovenkleding en een donkere broek en had een capuchon over zijn hoofd.

Aan getuigen van de snelkraak en aan de automobilist in de rode auto die bijna werd aangereden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 6 mei een hennepkwekerij opgerold en een verdachte aangehouden.

Rond 15.00 uur stelde de politie naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in een pand aan de Zangvogelweg in. De bewoner (leeftijd wordt i.v.m. privacy niet gemeld) deed open. Op de zolder van de woning troffen agenten een hennepkwekerij van meer dan 450 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen en de bewoner werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Waarschuwing voor brutale diefstallen in en nabij de wijk Randenbroek

AMERSFOORT De politie signaleert de afgelopen weken drie brutale diefstallen waarvan vrouwen op hoge leeftijd het slachtoffer werden. Alle vrouwen hadden kort daarvoor gewinkeld op het Euterpeplein. Toen zij per fiets of per auto vlak bij huis waren aangekomen ging een onbekende jongen of man er met de tas met waardevolle goederen en geld vandoor. Mogelijk werden de vrouwen gevolgd vanaf het Euterpeplein. In geen van de gevallen was sprake van geweld richting de vrouwen.

Op donderdag 17 mei stapte omstreeks 14.45 uur een 87-jarige vrouw van haar fiets bij een brandgang naast de Alphons Diepenbrockstraat. Terwijl zij tuinpoort opende, griste een jongeman haar tas uit haar fietstas en ging er rennend vandoor in de richting van de Cornelis Doppenstraat.

Op donderdag 24 april werd rond 14.25 uur een 84-jarige vrouw bij een brandgang op de Cornelis Dopperstraat eveneens slachtoffer van een dief die haar tas van haar fiets nam toen zij net was afgestapt. Vervolgens rende de verdachte weg.

Op vrijdag 2 mei werd omstreeks 14.15 uur een tas gestolen van een 83-jarige vrouw op de Diamantweg. Terwijl zij uit haar auto stapte, griste een onbekende man haar tas weg uit de auto en liep weg.

De politie onderzoekt de diefstallen en of zij mogelijk verband met elkaar hebben. Daarbij waarschuwt zij wijkbewoners alert te zijn, vooral na het winkelen bij het Euterpeplein. Verder is het altijd verstandig waardevolle goederen zoveel mogelijk op het lichaam te dragen, bijvoorbeeld in de binnenzak van een jas. Bovendien is het verstandig om zo min mogelijk geld mee te nemen.

Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG De politie heeft op dinsdag 6 mei van 18.45 uur tot 21.15 uur een snelheidscontrole op de Zeisterweg gehouden. In tweeënhalf uur tijd passeerden 763 voertuigen de radar, 87 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 123 km/u.