Politie Zuid-Holland-Zuid

07/05 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 07-05-2008

BUITENLANDS RIJBEWIJS
LANGERAK Een 30-jarige man uit Langerak is bekeurd voor het rijden met een buitenlands rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 6 mei 2008 in de van den Boetzelaerlaan. Politieagenten zagen de man rijden in een personenauto en lieten hem stoppen voor een routinecontrole. Bleek dat de man reed met een Tunesisch rijbewijs, terwijl hij al vijf jaar in Nederland verblijft. Bovendien bleek dat hij stond gesignaleerd voor het betekenen van een vonnis. Nadat de agenten een bekering uitschreven en het vonnis aan hem betekend was kon hij zijn weg vervolgen.

AANGEBRANDE AARDAPPELEN
LEXMOND Op dinsdagavond 6 mei 2008 omstreeks 20.00 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een woningbrand aan de Dorpsstraat. Bleek dat de 59-jarige bewoner een pan met aardappelen op het vuur had gezet. Hij bleek dronken en was in slaap gevallen. De aardappelen brandden aan en de woning stond daardoor vol rook. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de man te onderzoeken. Hij weigerde echter daar medewerking aan te verlenen. De brandweer heeft de woning gelucht en schakelde de stichting Salvage van de gezamenlijke verzekeringsmaatschappijen in.

AANRIJDING LETSEL
PAPENDRECHT Op dinsdagavond 6 mei 2008 omstreeks 20.15 uur vond op de Jan Steenlaan een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto. Beide voertuigen kwamen vanuit de richting Burgemeester Keijzerweg. De bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Papendrecht, sloeg linksaf de Frans Halsstraat en kwam in botsing met de personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Papendrecht, die hem op dat moment inhaalde. De 16-jarige jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij schaafwonden aan zijn rug, arm en been had opgelopen. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning doet technisch onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De bromfiets raakte totaal vernield en de personenauto raakte licht beschadigd.

RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM Een 50-jarige vrouw uit Gorinchem is haar rijbewijs kwijtgeraakt wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op woensdagochtend 7 mei 2008 omstreeks 00.05 uur in de Driemanschapslaan. De vrouw werd met haar personenauto aan de kant gezet. Zij blies op straat positief en werd daarop aangehouden. In het bureau blies zij 1,6 promille (725 ugl). Haar rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de vrouw met een rijverbod van 8 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

PLASSEN TEGEN POLITIEBUREAU
GORINCHEM Een 23-jarige man uit Sliedrecht is aangehouden nadat hij tegen het politiebureau aan de Willem de Vries Robbéweg stond te plassen. Dit gebeurde op woensdagochtend 7 mei 2008 omstreeks 00.15 uur. Een politieagent die het bureau verliet betrapte de man. Hij kon zich tevens niet legitimeren. Hij is na verhoor met een bekeuring heengezonden.