Persberichten Rijn en Venen, 11.45 uur

Utrecht, 07-05-2008

Geweldpleging

MAARSSEN Op dinsdag 6 mei is een man zonder reden door een andere man op de borst geslagen. Dit gebeurde omstreeks 17.10 uur op de Gageldijk. De verdachte, een dronken 36-jarige man uit Utrecht zou ook een honkbalknuppel bij zich dragen. De politie zette gelijk een zoekactie op touw, waarbij ook gebruik werd gemaakt van een politiehelikopter. Op het Essenpad bij de Maarssenveenseplassen werd de verdachte aangehouden. Hierbij is ook een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij zich met de arrestatie bemoeide.

Motoragent aangereden

WOERDEN Dinsdagavond 6 mei is omstreeks 20.10 uur een motoragent betrokken geraakt bij een ongeval op de Veldwijk. De agent reed op zijn motor in de richting van Woerden. Ter hoogte van een inrit wilde een 19-jarige fietser uit Harmelen links afslaan, net toen hij werd ingehaald door de motoragent. Een botsing volgde en beide mannen kwamen ten val. De fietser liep hierbij een schaafwond aan been op. De agent hield letsel aan zijn voet en hand over en is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd geconstateerd dat hij een gebroken hand had opgelopen.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT- Op verzoek van het bewonerscomité heeft de politie op dinsdag 6 mei snelheidscontroles gehouden langs de Dokter van den Berglaan en Dukaton waar de maximaal toegestane snelheid 50 km/u bedraagt. In totaal werden drie overtredingen gemeten.

Snelheidcontrole

KOCKENGEN- De politie heeft dinsdagavond 6 mei een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N401. Van 18.45 uur tot 21.00 uur werden 509 voertuigen gemeten die in de richting van Kockengen reden. Er werden 39 overtredingen gemeten, waarbij 122 kilometer per uur de hoogst gemeten snelheid was, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan

Venten zonder vergunning

ABCOUDE Een 36-jarige man uit Rotterdam is dinsdag 6 mei aangehouden omdat hij tijdschriften wilde verkopen zonder dat hij daar een vergunning voor had. Omstreeks 13.30 uur werden surveillerende agenten op het Dr. van Doornplein aangesproken door passanten. Die vertrouwden de verkoper kennelijk niet waarop agenten de Rotterdammer controleerden. In Abcoude zegt de Algemene Plaatselijke Verordening dat alleen met vergunning op straat verkocht mag worden. Een vergunning had de man niet en dus werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een bekeuring kreeg.

Tien foutparkeerders bekeurd

OUDEWATER De politie heeft dinsdag 6 mei tien bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die tussen 10.30 en 11.30 uur geen parkeerschijf hadden gebruikt in de blauwe zone aan de Oude Huijgensteeg.

Verkeerscontrole

OUDEWATER Tussen 07.30 en 08.30 uur heeft de politie dinsdag op de Papekopperstraatweg gecontroleerd of vrachtverkeer zich aan de gesloten verklaring hield. Vier overtraden de verklaring en werden bekeurd. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen.