Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 07-05-2008

Aangehouden voor diefstal auto en rijden onder invloed

NIEUWEGEIN/CAPELLE AAN DEN IJSSEL Een 38-jarige man uit Capelle aan den IJssel is afgelopen nacht aangehouden op verdenking van diefstal en het rijden onder invloed van alcohol.

De man zag kort na middernacht kans om in een horecagelegenheid aan het Muntplein de sleutels van de auto van een 23-jarige vrouw uit Nieuwegein die ook in de horecagelegenheid was, te stelen. De man was vervolgens met de auto weggereden naar een andere horecagelegenheid aan de Waardijnburg. Daar werd hem de toegang geweigerd wegens sluiting van de zaak. Bij de schermutseling die ontstond met personeel sneuvelde een ruit van een tussendeur. Hierbij raakte de 38-jarige man mogelijk gewond aan zijn arm.

De man is hierop weggereden en de politiemeldkamer seinde de omliggende politiekorpsen in waaronder Rotterdam-Rijnmond. Die traceerde de man later in de nacht met de auto in de nabijheid van zijn woning. De man zette het bij het zien van de politie op een rennen, maar kon vrij snel worden achterhaald. De man bleek inderdaad gewond aan zijn arm te zijn en had ook alcohol gedronken. Na de ademanalyse op het bureau werd hij voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht en daarna ingesloten in het bureau. De gestolen auto werd veilig gesteld.

Het onderzoek van de diefstal auto en vernieling wordt gedaan door het politiedistrict Lekstroom. Het proces-verbaal van rijden onder invloed wordt afgewerkt door Rotterdam-Rijnmond.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Bij een instelling aan de Zoomstede heeft de politie dinsdag 6 mei een 34-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor het veroorzaken van ongeregeldheden. Omstreeks 12.10 uur kreeg de politie de melding dat de man zich, wegens een meningsverschil, agressief gedroeg. Hij schold medewerkers van de instelling uit, griste post van de balie en liep één van de medewerkers achterna de personeelsruimte in. De man gaf de medewerker ook nog een duw. Collegas van deze medewerker brachten de man onder controle en schakelden de politie in. Agenten brachten de man naar het bureau en werd ingesloten.

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN Een 47-jarige automobilist uit IJsselstein is dinsdag 6 mei betrapt op het rijden onder invloed. De IJsselsteiner was betrokken bij een ongeval op het Kameraplein en bleek alcohol genuttigd te hebben. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 930 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. De IJsselsteiner gaf bij zijn aanhouding een valse naam op en zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaard. De man krijgt voor deze drie feiten een proces-verbaal.