Politie Zuid-Holland-Zuid

07/05 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 07-05-2008

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 19-jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 6 mei 2008 op de Spuiweg. De fiets was niet voorzien van een origineel slot. Tijdens controle van het framenummer bleek dat de fiets in juni 2003 in Dordrecht was gestolen. Na verhoor is hij heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD(vervolgbericht van 6 mei 2008) HENDRIK IDO AMBACHT Politieagenten hebben 46-jarige Portugees aangehouden. De man is eigenaar van het pand aan de Langeweg waar de politie een hennepkwekerij ontdekte.
De man kwam op dinsdagmiddag 6 mei aanlopen bij het pand en werd als verdachte aangehouden. De kwekerij werd op dinsdagmorgen 6 mei 2008 ontdekt. Achter een boerderij troffen de agenten in verschillende ruimten van een loods de bijna oogstrijpe planten aan. Een 42-jarige man die bij de kwekerij aanwezig was is door politieagenten aangehouden. Hij is ingesloten en zijn rol wordt onderzocht. De kwekerij is door medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden direct vernietigd. Ook namen de agenten 2 personenautos met Portugees kenteken in beslag. De stroom werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf doet daarvan aangifte. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

MOTORRIJDER GEVALLEN
HENDRIK IDO AMBACHT Een 46-jarige man uit Zwijndrecht is gevallen met zijn motorfiets. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 6 mei 2008 omstreeks 17.10 uur op de Veersedijk. De man reed op zijn motorfiets over de Veersedijk. Een personenauto die voor hem reed moest ineens stevig remmen. De motorrijder moest dit ook en doordat zijn voorwiel daarbij blokkeerde ging hij onderuit. Hij werd met een gebroken sleutelbeen en een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT Een 32-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een personenauto. Dit gebeurde op woensdagochtend 7 mei 2008 omstreeks 02.15 uur op de Laan van Europa. De man reed in een personenauto en tijdens een routinecontrole zagen de agenten dat onder de stuurkolom de draden waren doorverbonden. De man werd daarop aangehouden. Hij bekende dat hij de auto gestolen had, alleen wist hij niet meer waar. Hij is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.