Senternovem


07-05-2008 | Proef met LED-verlichting op Politie Service Center Rotterdam

Op 6 mei jl. organiseerde het Politie Service Center te Rotterdam de 'Aftrap pilot LED-verlichting'. Deze pilot - onderdeel van het Rotterdamse CO2 reductieplan - is tot stand gekomen door unieke samenwerking tussen RCI (Rotterdam Climate Initiative), GGD en Politie Rotterdam-Rijnmond. Via de ondertekening van dit samenwerkingsverband wordt verder vorm gegeven aan de pilot en wordt het belang benadrukt van CO2 reductie.

Politie Rotterdam-Rijnmond draagt door de pilot LED-verlichting op het Politie Service Center (PSC) bij aan CO2-reductie in de Rotterdamse Regio. Het politiepand aan de Boezembocht is het eerste pand in de regio waar op deze schaal LED-verlichting wordt getest.

De GGD voert een uitgebreid onderzoek uit op het gebied van werkbeleving in een 24 uursomgeving onder 120 medewerkers van het Politie Service Center. Mocht de pilot naar tevredenheid worden afgesloten op het gebied van werkbeleving en energiebesparing zal de politie Rotterdam zich hard maken om andere (nieuwbouw) kantoorpanden ook te voorzien van LED-verlichting.