Gemeente Zevenaar


Week 19

LEERLINGENVERVOER 2008-2009

De aanvraagformulieren Leerlingenvervoer schooljaar 2008-2009 zijn vanaf heden bij de WMO-balie van de gemeente Zevenaar af te halen of te downloaden.

De leerlingen, die gedurende het huidige schooljaar (2007-2008) reeds gebruikt gemaakt hebben van het leerlingenvervoer, hebben inmiddels de nieuwe formulieren toegezonden gekregen. Indien u de formulieren echter niet ontvangen hebt, neem dan even contact op met medewerkers van de WMO-balie.

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema.

VERGADERINGEN

Raadscommissies

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie SAMENLEVING op DINSDAG 13 MEI 2008 Aanvang: 19.30 uur.

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 14 MEI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 15 MEI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op dinsdag 13 mei 2008 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf maandag 12 mei ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

INFORMATIECENTRUM ZEVENAAR OOST

Op woensdag 14 mei opent het informatiecentrum Zevenaar Oost voor het eerst de deuren. Geïnteresseerden zijn vanaf 11.00 welkom in de voormalige walwoning, die nu volledig is uitgerust om de komende tien jaren te functioneren als plek waar alle informatie over koop- en huurwoningen, voorzieningen, buitenruimte, infrastructuur en station Zevenaar Oost te vinden is.

De komende maand zijn er nog geen woningen te koop, maar dat verandert snel. Vanaf begin juni presenteren de verschillende ontwikkelaars hun aanbod van koopwoningen in het informatiecentrum. Tot die tijd kunt u zich vast oriënteren op de mogelijkheden in Groot Holthuizen door een kijkje te nemen bij de maquette en op uw gemak de film over de wijk te bekijken.

Openingstijden (voorlopig):
Woensdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur

Kijk voor meer nieuws en de actuele openingstijden op www.grootholthuizen.nl, want hoe meer belangstelling, hoe vaker wij open zijn. Het informatiecentrum Zevenaar Oost is gevestigd aan de Bemweg 1. Telefoonnummer informatiecentrum 0316-342500

OPENINGSTIJDEN LENTEBAD MEIVAKANTIE 2008

Tot en met 12 mei zijn de openingstijden van het Lentebad aangepast. In de meivakantie zijn er geen zwemlessen en aquasporten.

Lentebad Zevenaar, Lentemorgen 13, 6903 CT Zevenaar, tel. 0316-527689; Telefonisch te bereiken op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur, Zaterdags tussen 9.30 - 12.30 uur www.lentebad.nl

PROVINCIE GELDERLAND OP ZOEK NAAR IDEEEN

Een fiets voor het mooiste klimaatpareltje

Bespaart u op een bijzondere manier energie? Ziet u kans de CO2 uitstoot terug te dringen? Iedere inwoner van Gelderland met een goed idee kan dat sturen naar de provincie Gelderland en maakt kans op een nieuwe fiets, inclusief een verzorgd fietsweekend in Gelderland.

Op de website www.gelderland.nl/klimaatparels kunnen inwoners van Gelderland tot 30 mei het wedstrijdformulier invullen. Er wordt gevraagd het klimaatpareltje in enkele zinnen te omschrijven. Verder wil de provincie weten hoeveel energie de inzender bespaart met het idee of op welke manier het bijdraagt aan de reductie van CO2. Minstens zo belangrijk zijn de vragen: Kan het pareltje door anderen gebruikt of toegepast worden? En op welke manier zijn anderen daarvan te overtuigen?

Stemtraject

De inzendingen zijn vanaf 2 juni te zien op de website www.gelderland.nl/klimaatparels. Tot 10 juni kan er gestemd worden op de mooiste klimaatpareltjes van Gelderland. Uit de pareltjes met de meeste stemmen, kiest de provincie vier winnaars. Zij ontvangen een fiets en een verzorgd fietsweekend in Gelderland. De prijsuitreiking zal in de tweede helft van juni plaatsvinden in de klimaatcafés die de provincie organiseert.

Bijna twee miljoen

De provincie Gelderland wil met de actie klimaatpareltjes het signaal afgeven dat de inzet van de bijna twee miljoen Gelderlanders onmisbaar is om te komen tot een klimaatneutrale energiehuishouding van Gelderland.

Met het Integraal Programma Klimaat, het bij elkaar brengen van partijen en waar mogelijk financiële steun werkt de provincie aan een klimaatbestendige inrichting en klimaatneutrale energiehuishouding van Gelderland.


* aanvraagformulier leerlingenvervoer.pdf (145.76 KB)