KNHS


Internationale jeugdtop dressuur op Youth Dressage Festival 7 mei 2008

Het Youth Dressage Festival 2008 zal dit jaar gehouden worden van donderdag 15 mei tot en met zondag 18 mei op diverse terreinen aan de IJzerenmanweg in Weert. Er zullen diverse internationale wedstrijden voor de dressuur jeugdtop van Europa en ruiters uit de aangepaste sport plaatsvinden. De organisatie verwacht deze 4 dagen ruim 200 ruiters uit 18 landen aan de start.

De wedstrijden beginnen op donderdag 15 mei om 14.00u. met de landenwedstrijd voor de internationale ponys en junioren. Op vrijdag 16 mei volgt dan de nieuwe generatie top dressuurruiters, de Young Riders, met de strijd voor het beste landenteam. Daarna worden de individuele proeven verreden waarmee de top van de jeugd zich kan plaatsen voor de finale (Kür op muziek) op zondagmiddag. De ruiters die niet in de finale mogen rijden, strijden op zaterdagavond en zondagmorgen in de kleine finales.

Aangepaste Sport
De ruiters van de aangepaste sport rijden ten dele in de binnenrijbaan van Stal de IJzeren Man hun wedstrijd.
Tevens komt voor de wedstrijd van de aangepaste sporters een delegatie, bestaande uit ondere andere officials, uit Hong Kong naar Nederland. Zij zullen op de Paralympische Spelen jureren en komen naar Nederland om alvast wat meer ervaring op te doen.

De doelstelling van de organisatie is om zoveel mogelijk ruiters te laten proeven van de sfeer van een internationale meerdaagse wedstrijd. De animo vanuit de Nederlandse ponyruiters is overweldigend. Meer dan 40 Nederlandse ruiters hebben zich aangemeld voor een startplaats terwijl er maximaal 10 ruiters deel mogen nemen aan de officiële wedstrijd. Daarom heeft de organisatie besloten om de ponyruiters die niet mee kunnen doen aan de Internationale wedstrijd uit te nodigen om gedurende dit evenement hun eigen driedaagse wedstrijd te verrijden. Op deze manier kunnen zij ook internationale ervaring opdoen.

Kijk hier