Gemeente Lelystad

Nieuwe informatiepanelen voor fietsroutes Lelystad

Wethouder Jaap Lodder heeft woensdag 7 mei de nieuwe informatiepanelen van het hoofdfietsnetwerk in Lelystad onthult. De panelen maken deel uit van het verbeterplan voor de fietsroutes in Lelystad.

Herkenbaarheid en vindbaarheid

De nieuwe informatiepanelen zijn ontwikkeld om fietsers te informeren over de hoofdfietsroutes in Lelystad. Deze informatiepanelen zijn gemaakt om de Herkenbaarheid en Vindbaarheid van de hoofdfietsroutes in Lelystad te verbeteren. Eerder al zijn alle hoofdfietsroutes door blauwe stippen op de routes aangegeven en is de bewegwijzering sterk verbeterd.

Makkelijkste of snelste route

Met behulp van de nieuw informatiepanelen kunnen fietsers, wanneer ze de stad binnenkomen, zich oriënteren op de makkelijkste of snelste route door de stad naar hun bestemming. Met de nieuwe maatregelen hoopt de gemeente dat de kans op verdwalen minimaal is geworden. Fietsers die nu de stad binnenkomen kunnen zich op de nieuwe borden goed oriënteren op hun bestemming.

Werkwijze informatiepaneel

Via de straatnaamtabel of direct via de routetabel kan de fietser zijn of haar eindbestemming vinden. Achter de eindbestemming staan in de meeste gevallen twee tussenbestemmingen die de fietser moet volgen om uiteindelijk op de eindbestemming te komen.

Het informatiepaneel bevat verder ter oriëntatie een plattegrond van de stad met daarop aangegeven alle hoofdroutes en informatie over de herkenbaarheid van het Hoofdfietsnetwerk.

---