KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

7-5-2008

Dutch Youth Regatta 2008

Afgelopen Hemelvaartweekend hebben ruim 700 boten meer dan 850 jeugdzeilers uit 19 landen gestreden voor de kust op het IJsselmeer bij Workum tijdens de Dutch Youth Regatta. Hiermee is dit het grootste jeugdzeilevenementen dat in Nederland georganiseerd wordt. Belangrijk is zeker dat alle klassenorganisaties volop hun medewerking verlenen qua organisatie en vrijwilligers om het evenement goed te kunnen draaien. Ook zijn de beste zeilers uit de aanwezige landen
vertegenwoordigd en staat het evenement dus internationaal goed op de kaart.

Voor de Optimist, Optimist Benjamin, Laser 4.7, Splash, Flash, 420, Yngling, Cadet, Hobie 16 met spi en de 29er werd gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap dan wel Klasse Kampioenschap. Voor de Laser Radial gold het evenement als Klasse Evenement.

Onder goede weersomstandigheden zijn op de vier verschillende banen door alle klassen minimaal 9 wedstrijden (de Hobie en 29er 11
wedstrijden) gezeild. Alle zeilers hebben genoten en hard gestreden om het kampioenschap tijdens dit fantastische evenement, dat dankzij de ZV Workum, sponsors en de vele vrijwilligers zo goed georganiseerd kon worden. De organisatie op het water was in goede handen van de wedstrijdcomités,die ondanks de soms wisselende weersomstandigheden de wedstrijden goed en veilig hebben laten verlopen. Kortom een geweldig sportief wedstrijd evenement!

De veiligheid op de kant en op het water was zeer goed verzorgd: op het water was zelfs de nieuwe ambulanceboot van het St. Anthonius ziekenhuis uit Sneek paraat.

Wij onthullen u alvast dat in ieder geval bij de Optimist een
Nederlandse Open Nederlands Kampioen kon worden gehuldigd: Max Deckers. Ook bij de Optimist Benjamin (t/m 12 jaar) was er een Nederlandse overall winnaar: Lars van Stekelenborg. De volledige uitslagen en meer informatie en fotos over de Dutch Youth Regatta 2008 zijn op de site te vinden: www.dutchyouthregatta.org.

Internetadres: www.dutchyouthregatta.org