Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

2166 ERC Advanced Grants aangevraagd

7 mei 2008

De European Research Council (ERC) heeft onlangs bekend gemaakt dat er in totaal 2166 voorstellen zijn ingediend in de drie gebieden waarvoor een Advanced Grant kon worden aangevraagd. Op het gebied van Life Sciences and Medicine hebben 766 onderzoekers een aanvraag ingediend. De subsidieronde voor 2008 is nu gesloten. De eerste uitslagen worden naar verwachting deze zomer bekend gemaakt.

De Advanced Grant oproep voor 2008 was opgesplitst in drie deadlines. Tijdens de eerste Advanced Grant ronde voor het gebied Physical Sciences and Engineering dienden 997 onderzoekers een voorstel in. 403 Aanvragers reageerden op de oproep voor Social Sciences and Humanities. Na de deadline voor voorstellen op het gebied van Life Sciences and Medicine werd de Advanced Grant subsidieronde voor dit jaar gesloten. In totaal dienden 2166 onderzoekers een voorstel in. De eerste uitslagen worden naar verwachting deze zomer bekend gemaakt.

ERC Ideas
ERC Ideas is een prestigieus programma dat financiële ondersteuning biedt aan grensverleggend onderzoek. In scherpe competitie worden de beste wetenschappers geselecteerd. De ERC Advanced Grant is één van de twee subsidievormen van het programma ERC Ideas. De andere subsidie is de Starting Investigator Grant. Hiervan is de tweede oproep in de zomer van 2008.

..............................

Meer informatie bij:

* Eva de Bruijne (NWO, Beleidsontwikkeling en -ondersteuning)
* t.: +31(0)70 344 0720, bruijne@nwo.nl

* voor wijzigingen in de Guide for Applicants
* zie ook: www.nwo.nl/ERC

* Klik hier voor de winnaars van de ERC Starting Grant.