Gemeente Wervershoof


* Bekendmakingen

Hoe maken we Wervershoof eenzaamheidsproof ?

07 mei 2008
Wervershoof organiseert drie bijeenkomsten over vereenzaming en wat de gemeente daaraan wil doen, samen met de Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland, op 20, 21 en 22 mei in de drie dorpshuizen van de gemeente.
Achtergrond: de komende twee jaar willen we op meer manieren mensen in een proces van vereenzaming, of die daar in dreigen te gaan komen bereiken. Vooral onder ouderen en mensen die minder mobiel zijn, blijkt dit een toenemend knelpunt te worden, ook in onze gemeente. Klik hier voor het interview met ouderenconsulente Emmy Bijeman.

We gaan samen aan de slag!
De gemeente en SWOWF willen samen met u aan de slag! Daarom komt er in elke kern (Onderdijk/Wervershoof/Zwaagdijk) een aanpak op maat waarbij uw betrokkenheid van groot belang zal worden. Alle inwoners van 55 jaar zijn uitgenodigd om mee te denken over manieren om eenzaamheid te voorkomen. Actieve vrijwilligers en ervaringsdeskundigen, ook uit ouderenorganisaties en kerken in de eigen dorpskern, zijn van vanzelfsprekend allemaal van harte welkom.

Centraal staat de vraag: "in de gemeente doen verschillende organisaties en instellingen al veel op dit gebied, maar sluit het ook aan op uw behoefte?". Met andere woorden: wat gaat er goed en wat kan er beter om die eenzaamheidsspiraal te voorkomen. En wat kunnen we samen doen om mensen te activeren om deel te nemen aan een bestaand aanbod aan activiteiten en deze mogelijkheden uit te gaan breiden?

De verbeterpunten worden uitgewerkt naar nieuw initiatieven die de gemeente ontwikkelt met Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland. Denk aan:


· Huisbezoekprojecten.

· Zorg voor een leefbare en veilige omgeving.
· Activeren van organisaties.

· Contactmogelijkheden creëren.

· Activiteiten bemiddeling.

· Individuele ondersteuning bij complexe problemen.
· Ondersteuning en deskundigheidsbevordering voor actieve vrijwilligers.

Wij heten u welkom op de volgende bijeenkomsten:


* Voor Zwaagdijk: dinsdagmiddag 20 mei 2008, van 14.00-16.00uur in Dorpshuis Zwaagdijk 190, 1683 NP Zwaagdijk


* Voor Onderdijk: woensdagmiddag 21 mei 2008, van 14.00-16.00 uur in Dorpshuis De Onderdijker, Sportlaan 10, 1693 CZ Wervershoof


* Voor Wervershoof: donderdag 22 mei 2008, van 14.00-16.00 uur in SCC De Schoof, Dorpsstraat 69, 1693 AC Wervershoof

Meer weten?
U kunt telefonisch reageren via Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland, telefoon 0229 20 69 70 (vragen naar mevr. Emmy Bijeman) of stuur een berichtje aan e.bijeman@swowf.nl

Raadhuisplein 1 1693 EA of Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171