Gemeente Schagen

Kinderspelen 5 mei groot succes

In opdracht van het Comité 40/45 Schagen, organiseerde Sportservice Schagen maandag 5 mei Kinderspelen op de Markt van Schagen. Panna-voetbal, springkussens, limonadekoe, schminken, voor ieder wat wils. Behalve de kinderspelen was ook Bertje Doperwtje aanwezig voor een optreden. De middag werd afgesloten met de Meezing Sjo van de Gebroeders Ko.

Met fantastische weersomstandigheden kon de middag eigenlijk al niet stuk. Zomerse temperaturen, heerlijk zonnetje, gezellige muziek, terrassen vol en vooral heel veel kinderen. Zo zag de Schager Markt er 5 mei 's middags uit. Sportservice Schagen organiseerde, in opdracht van het Comité `40/'45 Schagen, Kinderspelen voor de doelgroep van 4 t/m 12 jaar. Er was van alles te beleven: springkussens, Panna voetbal, reuze-sjoelen, springtouwen, hinkelen, ringwerpen en nog veel meer. Speciaal voor de jongste kinderen was een aparte ruimte gecreëerd. Ook werd er geschminkt en konden de dorstige kinderen hun eigen glaasje limonade "inschenken" bij de limonadekoe.

De Kinderspelen werden aangevuld met een optreden van Bertje Doperwtje. Deze ontplofte tuinkabouter met zijn groene klompen en gitaar, liep tussen de spelen door om ondertussen een muzikaal gesprek met de kinderen aan te gaan. Om 16.30 uur werd het kinderprogramma afgesloten door de Gebroeders Ko met hun Meezing Sjo.

De organisatie schat dat er zeker 350 kinderen aan de spelen hebben deelgenomen en spreekt dan ook van een groot succes. Dit succes is te danken aan het grote aantal vrijwilligers, afkomstig van Dance Sensation, de Watervrienden en de opleiding Sport en Bewegen, dat de spelen heeft begeleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marloes Gosman van Sportservice Schagen, tel: 0224-214 774. Foto's van de kinderspelen zijn te vinden op www.sportserviceschagen.nl

kinderspelen 5 mei 2008