Microsoft behaalt een pyrrusoverwinning

07/05/2008 13:26

PR Newswire

HOOFDDORP, Nederland, May 7 /PRNewswire/ -- Op woensdag 7 mei 2008 heeft de rechter besloten dat de domeinnaam MSNLOCK in handen komt van Microsoft. Met dit besluit boekt Microsoft een pyrrusoverwinning. Zij winnen de rechtszaak tegen Carola Eppink, moeder van drie kinderen en initiatiefneemster van Unicaresoft, maar verliezen de slag om de publieke opinie.

Uit binnen en buitenland zijn vele steunbetuigingen aan het adres van Unicaresoft gekomen. Handtekeningactie in Nederland en Frankrijk, een publiek debat in Italië en zelfs India liet men zich niet onbetuigd. Uit meer dan 36 landen kreeg Unicaresoft steunbetuigingen wat kenmerkt het maatschappelijk probleem van kinderen, die zich moeilijk van het chatten / MSN'en en Internetten kunnen losmaken.

Over de uitspraak zegt Carola Eppink het volgende: "Natuurlijk vinden wij het spijtig dat de rechter de domeinnaam MSNLOCK aan Microsoft heeft toegekend en het refererend merkgebruik hiervan niet toestaat. Als iedereen tomaten eet kunnen wij niet over komkommers praten. Zo is ook met MSN'en, wanneer 90% gebruik maakt van 'MSN' kunnen we geen ander passend alternatief bedenken."

Dat andere MSN domeinnamen met expliciete pornografische inhoud nog steeds online zijn verbaasd Unicaresoft niet. Het jarenlang laten versloffen van de bescherming van de merknaam MSN zet je niet in 2 weken recht. Unicaresoft heeft onomstotelijk aangetoond dat de naam MSN door vele soms obscure partijen wordt gebruikt om kinderen en jongeren te verleiden en te misleiden, maar dat het gebruik van MSNLOCK als verwijzing ter bescherming van onze kinderen niet wordt toegestaan.

Carola voegt toe: "Praten alleen is niet voldoende. Opvoeden is grenzen opzoeken door jongeren en grenzen stellen door ouders. Dat is nodig, vinden niet alleen de ouders maar ook de kinderen en jongeren zelf."

Unicaresoft gaat daarom door met het beschermen van kinderen en jongeren tegen de ongunstige invloeden van teveel MSN'en en Internetten, zal haar product Benzoy verder optimaliseren en op korte termijn doorontwikkelen voor gebruik binnen scholen.

Over Unicaresoft

Unicaresoft Corporation ontwikkelt software die veiligheid en bescherming biedt voor kwetsbare groepen zoals kinderen en jongeren, jong volwassen. Unicaresoft Corporation staat voor veiligheid op het gebied van Internet, maar ook veiligheid waar het gaat om verslaving van kinderen en jongeren op het gebied van chatten. Unicaresoft Corporation is een initiatief van bezorgde ouders en software ontwikkelaars, die de handen ineen hebben geslagen om veiligere softwareproducten te ontwikkelen voor ouders en hun kinderen.

http://www.unicaresoft.nl/pers

http://www.benzoy.com