Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

07-05-2008

Kieskompas ontwikkelt stemhulp voor studentenraadsverkiezingen

Na de succesvolle toepassing van Kieskompas bij nationale verkiezingen in Nederland, België en de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, is nu wederom een website ontwikkeld. Ditmaal voor de studentenraads-verkiezingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De lancering van het Kieskompas uSr vindt plaats op 7 mei van 14.00 tot 15.00 uur in de entreehal van de Vrije Universiteit. U bent bij deze gelegenheid van harte uitgenodigd.

Studenten aan de VU kunnen bij de komende studentenraadsverkiezingen van 13 tot en met 16 mei gebruik maken van een nieuwe stemadvies-website om meer inzicht te krijgen in de standpunten van de verschillende fracties en kandidaten.

Door het beantwoorden van 36 stellingen krijgen gebruikers van het Kieskompas uSr niet alleen de twee fracties in het spectrum te zien, maar ook de eerste zes kandidaten van de beide fracties van de Universitaire Studentenraad: SRVU en VUSO/LSO. De speciaal ontwikkelde tool geeft bovendien de mogelijkheid gelijk door te gaan naar het online stemformulier, waar VU studenten van 13 tot en met 16 mei hun stem kunnen uitbrengen.