Gemeente Assen


De Kolk richt in de Weverstraat tijdelijk theater in

7 mei 2008

De gemeente Assen stelt 250.000,- euro beschikbaar voor een tijdelijk theater aan de Weverstraat. In het tijdelijke theater kan Theater de Kolk de komende jaren meer voorstellingen aanbieden dan in de theaters waar de Kolk nu gebruik van maakt. In een eigen tijdelijk theater kan De Kolk goed warmlopen voor de mogelijkheden die het Cultureel Kwartier vanaf 2011 biedt.

Het tijdelijke theater, 'Kleintje Kolk', wordt in het pand naast de bioscoop aan de Weverstraat gehuisvest. Er komt een zaal met 130 stoelen. Het grootste deel van de investering is voor technische systemen voor geluid en licht. Deze theatertechniek verhuist in 2011 mee naar de kleine zaal in het Cultureel Kwartier. Het geld dat nu wordt uitgegeven is dus een voorinvestering in materieel dat in het Cultureel Kwartier opnieuw wordt gebruikt.

De Kolk wil het tijdelijke theater vooral gebruiken voor kleinere toneelproducties, cabaret en dergelijke. 'Kleintje Kolk' opent op 1 november met cabaretier Eric van Sauers. De brochure voor de voorstellingen in het tijdelijke theater en op de alternatieve locaties is inmiddels beschikbaar.