Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Mei

* | Test bundeling Wmo - en Openbaar Vervoer

Test bundeling Wmo - en Openbaar Vervoer

De gemeente Smallingerland heeft vorig jaar de bundeling van doelgroepenvervoer onderzocht. Mensen die gebruik maken van de verschillende vervoersmogelijkheden kunnen nu een telefoonnummer bellen (voor o.a. de flexitax) en dan gaat de vervoerder bekijken of er ritten gecombineerd kunnen worden. Hierdoor daalt de prijs. Dit betekent dat inwoners voor het vervoersbedrag dat ze ieder jaar krijgen toegewezen meer kilometers kunnen reizen met de taxi.

Er is nog een verbeterpunt mogelijk. Dit is aangedragen door een studie die is uitgevoerd door adviesbureau Boersma Management en Advies (BMA) uit Schoorl in opdracht van de provincie en de gemeenten in Zuidoost Fryslan. Dit plan gaat er van uit dat het mogelijk is om een vervoersysteem te ontwikkelen waarbij het vraagafhankelijke openbaar vervoer (zoals de belbus) en het Wmo-vervoer in Smallingerland gaan samenwerken. Een samenwerking zou een flinke besparing kunnen opleveren. Onderdeel van het plan is ook om na te gaan wat de mogelijkheden zijn voor een speciale servicelijn die een vaste route rijdt langs de belangrijkste woon- en bestemmingsadressen van Wmo-geïndiceerden.

De gemeente Smallingerland moet nog besluiten of ze wil deelnemen aan dit project.
Het huidige systeem van het verstrekken van een vervoerskostenvergoeding in de vorm van een persoonsgebonden budget blijft gehandhaafd.