Stichting AAP vindt nieuw thuis voor dingo's

07/05/2008 14:08

Stichting AAP

Stichting AAP heeft in het Belgische attractiepark Plopsa Coo een nieuw thuis gevonden voor vier dingo's. Particulieren stonden de dingopuppy's begin 2007 af aan AAP, omdat ze ongeschikt bleken als huisdier. Omdat de huisvesting bij AAP in Almere al gauw te klein werd voor de snel groeiende wilde honden, zaten 'Smokey', 'Bulletje', 'Bandit' en 'Tummy' sinds eind 2007 in een tijdelijk, ruimer verblijf in een Duits opvangcentrum. Plopsa Coo biedt de dieren nu een permanente opvangplaats.

Australische wilde honden
De zoektocht van AAP naar geschikte permanente opvang was niet eenvoudig. Dingo's zijn in gedrag te vergelijken met wolven en hebben gespecialiseerde verzorging en voldoende ruimte nodig. Plopsa Coo beantwoordt aan beide eisen. De dingo's krijgen er een prachtig, bosrijk terrein van 1.500 vierkante meter, drie maal zo groot als wettelijk bepaald. Hun gezondheid wordt bewaakt door ervaren dierenverzorgers. De vier mannelijke dingo's zitten achter een omheining in het wildpark van Plopsa Coo, zodat bezoekers, vanuit een treintje, op een veilige afstand kennis kunnen maken met deze speelse dieren. Dingo's zijn van oorsprong Australische wilde honden. Ze stammen vermoedelijk af van de Indische steppewolf. Dingo's zijn een stuk kleiner dan wolven en wegen tussen de 10 en 20 kilo.

Herplaatsingen
AAP heeft momenteel meerdere successen te vieren op het gebied van herplaatsingen; behalve de 4 dingo's vertrekken deze week ook 14 berberapen en 2 neusberen naar een nieuw thuis in respectievelijk Budapest Zoo en Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf. Door middel van deze herplaatsingen gaan de dieren een mooie toekomst tegemoet. Bovendien komt hierdoor weer ruimte in Almere vrij voor de opvang van andere dieren.

Stichting AAP
Stichting AAP houdt zich al 35 jaar bezig met de opvang van uitheemse dieren. Deze dieren komen uit heel Europa en worden inbeslaggenomen door de douane of afgedankt door particulieren, circussen of proefdierlaboratoria. De eerste zorg is om de dieren, die bij binnenkomst vaak ziek of verwaarloosd zijn, weer geestelijk en lichamelijk gezond te krijgen. Als ze eenmaal zijn opgeknapt en hun natuurlijke gedrag vertonen, wordt alles in het werk gesteld om ze te herplaatsen in een gerenommeerde dierentuin of een mooi reservaat.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.aap.nl