Gemeente Schagen

GSG Schagen in beweging met Sporthackers

Vrijdag 25 april stond voor ruim 350 VMBO leerlingen van de GSG Schagen in het teken van bewegen. Sportservice Schagen en de sectie lichamelijke opvoeding van de GSG hebben het project Sporthackers georganiseerd. Sporthackers is een van de initiatieven om voor VMBO leerlingen uitdagende sportprogrammas op te zetten met het doel deze leerlingen aan het sporten te krijgen en ook te houden. Bokser Tinus Lustig, Rik Niks, een welbekende danser, en nog veel meer bekenden verzorgden tijdens deze dag de clinics. Ook Calvin Blankendaal was aanwezig om de leerlingen de trucs van Panna Knock Out bij te brengen tijdens zijn clinics.

Jongeren in de leeftijd van 13-18 jaar zeggen verontrustend vaak hun lidmaatschap op bij de sportvereniging. De vereniging en het sportaanbod spreken hun niet meer aan.

Sportservice Schagen heeft in nauwe samenwerking met de GSG Schagen, de sportverenigingen en sportaanbieders in de regio, een uitdagend sportprogramma samengesteld om deze leerlingen toch in beweging te krijgen en te houden.

Middels een enquête is eerst geïnventariseerd welke sporten de leerlingen graag zouden willen doen.

Aan de hand hiervan is een sportaanbod met zo'n 25 verschillende sporten samengesteld. Leerlingen konden zich voor 2 clinics inschrijven. Verenigingen en sportaanbieders is gevraagd om ná de kennismakingsles met een aantrekkelijk vervolgaanbod te komen om zo de VMBO leerlingen te stimuleren om meer te blijven bewegen. Zo konden de leerlingen gratis óf voor een gereduceerd tarief een aantal keer tennissen en/ of squashen bij Joop Nijziel, meetrainen met de Hockeyvereniging Magnus, Softbalvereniging The Rangers, Karatevereniging Genseikan, Boksen bij Tinus Lustig in Den Helder, Fitnessen bij Body Action in Schagen, Boogschieten en Fietscrossen. Dit vervolgaanbod is geldig van vanaf mei tot de zomervakantie.

Sporthackers is een dus combinatie van diverse activiteiten die elkaar versterken.

Op de website www.sporthackers.nl staat alle informatie over het project en is het complete programma in te zien.