Gemeente Delft

College stelt jaarverslag en kadernota vast

De gemeente Delft sloot het kalenderjaar 2007 af met een positief resultaat van bijna 0,5 miljoen euro. Het weerstandsvermogen is met bijna 20 miljoen euro ongeveer gelijk gebleven aan dat van 2006. Dit bedrag is gereserveerd om tegenvallers en risico's op te vangen. De gemeenteraad behandelt het jaarverslag en de jaarrekening op donderdag 26 juni. In de raadsvergadering van donderdag 29 mei wordt de kadernota 2009-2012 besproken.

Het jaarverslag en de jaarrekening bieden inzicht in wat er in 2007 gerealiseerd is en wat daarvoor nodig was. De accountant heeft verklaard dat de jaarstukken een getrouw beeld geven van de situatie en voldoen aan de eisen van getrouwheid en rechtmatigheid.

Kadernota 2009-2012
Delft is actief. Er zijn veel projecten in voorbereiding en in uitvoering. De kadernota geeft een beeld van wat er in de eerste helft van deze bestuursperiode allemaal is gebeurd. Een groot gedeelte van de afspraken uit het in 2006 gesloten coalitieakkoord is inmiddels gerealiseerd. Ook worden in de kadernota de ambities voor de komende jaren geschetst. Daarmee vormt de nota de opmaat naar de begroting 2009-2012.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft