GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks blij met reddingsplan biologische markt

Rotterdam, 7 mei 2008

GroenLinks is blij met het reddingsplan dat het college van B&W gaat opstellen om de biologische markt voor Rotterdam te behouden. Het college heeft dat reddingsplan toegezegd na schriftelijke vragen van GroenLinks-raadslid Arno Bonte, waarin hij de noodklok luidde over het voortbestaan van de markt. De kraamhuur wordt verlaagd en er zal samen met de marktlui een plan worden opgesteld om meer bezoekers naar de biologische markt te trekken.

GroenLinks trok begin maart bij het college aan de bel toen bleek dat de markt, die voor veel Rotterdammers belangrijk is, in de problemen zat. De biologische slager was vanwege de hoge kosten genoodzaakt te vertrekken. De vier overige marktlui moesten voor tien kramen blijven betalen, terwijl ze er maar vier afnemen.

GroenLinks vindt de biologische markt van groot belang voor Rotterdam. Biologische producten zijn goed voor de gezondheid en goed voor het milieu. Bonte is blij dat het college het belang onderschrijft: 'Zonder de korting op de kraamhuur en het reddingsplan zou de biologische markt waarschijnlijk kopje onder zijn gegaan. Dankzij het accurate ingrijpen van het college blijft de biologische markt voor Rotterdam behouden.'




GroenLinks Rotterdam